Ο Ζότα λατρεύει το Γιουρόπα Λιγκ και μαζί του η Λίβερπουλ ξέρει ότι θα μείνει αήττητη! (vid)

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τη φάση και τους αμυντικούς που τον περιτριγύριζαν, δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι θα σκοράρει. Κι όμως το έκανε. Και ξέχωρα από το Γιουρόπα Λιγκ, το δικό του γκολ αποτελεί σημάδι πως η Λίβερπουλ δεν υπάρχει περίπτωση να ηττηθεί. Ο Πορτογάλος επιθετικός συνείσφερε σε ακόμα μια νίκη, από τις πολλές που έρχονται όταν... κάνει τα δικά του!  



Ο Ζότα λατρεύει το Γιουρόπα Λιγκ και μαζί του η Λίβερπουλ ξέρει ότι θα μείνει αήττητη! (vid)

Χάρη σ' εκείνον, η ομάδα του Κλοπ σκόραρε στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι με την Τουλούζ το βράδυ της Πέμπτης. Και παρά την προσωρινή ισοφάριση λόγω της αμυντικής δυσλειτουργίας που παρατηρήθηκε, οι «κόκκινοι» κατάφεραν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους να έχουν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στους Έντο και Νούνιες, για να σκοράρουν και οι Γκράβενμπερχ και Σαλάχ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ντιόγο Ζότα έχει καταφέρει στις 7 τελευταίες παρουσίες του στο Γιουρόπα Λιγκ να πετύχει 8 τέρματα, παρά το γεγονός πως σε αυτές τις συμμετοχές είχε πάρει φανέλα βασικού μόλις στις 4! Είναι ο κορυφαίος σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα (με τουλάχιστον 5 τέρματα) στην αναλογία γκολ/λεπτά συμμετοχής στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ακόμα κι αν το πάει πάρα πολύ αυτό το τουρνουά, δεν διαχωρίζει διοργανώσεις όταν καταφέρνει να πετύχει γκολ! Τις στιγμές που σκοράρει ο Ζότα, η Λίβερπουλ ξέρει ότι θα καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα, αφού, μετράει 31 νίκες και 6 ισοπαλίες στα παιχνίδια που ο ποδοσφαιριστής βρίσκει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Άλλοι έχουν κάποιο γούρι, το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ έχει τον Πορτογάλο της...

 

Κώστας Ζάλιαρης