Η Γέοβιλ της 6ης κατηγορίας «έγραψε» ιστορία, σε γήπεδο… μεγαλύτερο από ομάδων της Super League!

Λαμία. Ιωνικός. Πανθρακικός. Ομάδες που παίζουν, έπαιζαν ή πέρασαν από τη Super League. Ομάδες με μικρότερα γήπεδα από αυτό της Γέοβιλ. Μην βιαστείτε να πείτε πως βρίσκεται στην Αγγλία. Αγωνίζεται στην 6η κατηγορία του «Νησιού» και αισίως, «έγραψε» ιστορία. Οι παίκτες της δουλεύουν το πρωί, για να παίξουν… μπάλα το απόγευμα!



 Η Γέοβιλ της 6ης κατηγορίας «έγραψε» ιστορία, σε γήπεδο… μεγαλύτερο από ομάδων της Super League!

Είναι πράγματι αδιανόητο. Είναι εντυπωσιακό. Αλλά βρισκόμαστε στην Αγγλία και συζητάμε για ομάδες του «Νησιού». Συνεπώς, μπορεί να γίνει και κατανοητό.

Ποιο πράγμα; To γεγονός πως η Γέοβιλ, μία ομάδα που πέρυσι υποβιβάστηκε από την 5η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και φέτος αγωνίζεται στη National League South, κατέρριψε κάθε ρεκόρ προσέλευσης στο «Huish Park».

Υποδέχθηκε την Γουέιμαουθ και 6.289 φίλοι της παρευρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν την προσπάθειά της, «σπάζοντας» κάθε ρεκόρ προσέλευσης, στην 6η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τα συμπεράσματα, συγκριτικά με την Ελλάδα, είναι δύο. Αρχικά, ότι μία μη επαγγελματική ομάδα, που μάλιστα… υποβιβάστηκε, έχει μεγαλύτερο γήπεδο σε χωρητικότητα από ομάδες της Super League, όπως τη Λαμία ή τον Ιωνικό που «έπεσε» πέρυσι.

Το δεύτερο είναι πως την ακολουθεί και περισσότερος κόσμος. Και όλα αυτά, ενώ οι ποδοσφαιριστές της δεδομένα κάνουν και άλλη… δουλειά, προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην τους.

Ας μην το δικαιολογήσουμε μέσω... πληθυσμού. Δεν μας παίρνει:

49,698 Γέοβιλ
 
47.529 Λαμία
 
105.430 Δήμος Νίκαιας
 
54.165 Κομοτηνή
 

Δημήτρης Μανάκος