Σέλτικ – Ατλέτικο: Η νύχτα που... ντροπιάστηκε το ποδόσφαιρο με το αδιανόητο ξύλο των Μαδριλένων (vid)

Βλέπεις, ξαναβλέπεις τα μαρκαρίσματα και απορείς με τον τρόπο σκέψης των παικτών εκείνη τη βραδιά. Σέλτικ και Ατλέτικο συναντώνται ξανά απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όταν είχαν βρεθεί τον Απρίλη του 1974 στην Γλασκώβη για τα ημιτελικά, το παιχνίδι είχε είχε... πόνο. Πολύ πόνο!  



Σέλτικ – Ατλέτικο: Η νύχτα που... ντροπιάστηκε το ποδόσφαιρο με το αδιανόητο ξύλο των Μαδριλένων (vid)

Έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πιο σκληρά ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχουν παρατηρηθεί ποτέ.

Στο Parkhead, στις 10/04/1974, η Ατλέτικο είδε τρεις ποδοσφαιριστές της να δέχονται κόκκινη κάρτα, ενώ, άλλοι 7 «κιτρινίστηκαν» για την αντιαθλητική και βίαιη συμπεριφορά τους προς τους αντιπάλους τους.

Μπορεί εκείνο το παιχνίδι να μην είχε γκολ (0-0 στην Σκωτία, νίκη 2-0 για τους Μαδριλένους στη ρεβάνς και πρόκριση στον τελικό με την Μπάγερν), αλλά είχε... μπόλικο ξύλο! Και το βίντεο από εκείνο το ματς είναι απόλυτα ενδεικτικό, με αρκετά από τα τάκλιν των παικτών να προκαλούν πόνο ακόμα και στον θεατή των highlights εκείνου του πρώτου ημιτελικού.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η κατάσταση στο σφύριγμα της λήξης, που χρειάστηκε και η δυναμική παρέμβαση της Αστυνομίας μετά από σύρραξη που προκλήθηκε, με τους παίκτες της Ατλέτικο να κατηγορούνται για έντονες ειρωνείες προς τους ήδη εκνευρισμένους και χτυπημένους ποδοσφαιριστές της Σέλτικ.

Για τον επαναληπτικό της Ισπανίας δόθηκε εντολή να μην ταξιδέψουν οπαδοί της Σέλτικ, έπειτα από απειλές για την ζωή του Τζίμι Τζόνστον και του τότε κόουτς – και αιώνιου θρύλου – των «καθολικών», Τζοκ Στέιν.

Κώστας Ζάλιαρης