Ελλάδα, ξέρεις την Όλντρινχαμ; Ο λόγος που συγκέντρωσαν χρήματα… κρυφά από τη διοίκηση!

Κίνηση που μετράει. Κίνηση που μας κάνει εντύπωση. Κίνηση που δεν έχουμε συνηθίσει. Απλώς, η Ελλάδα δεν έχει κάποια σχέση ποδοσφαιρικά με την Αγγλία. Απέχουμε έτη φωτός. Και την απόφαση της Όλντρινχαμ, που αποτελεί και μη επαγγελματικό σωματείο, απλώς την θαυμάζουμε. Δεν μας περνά καν από το μυαλό να τη μιμηθούμε.



Ελλάδα, ξέρεις την Όλντρινχαμ; Ο λόγος που συγκέντρωσαν χρήματα… κρυφά από τη διοίκηση!

Είσαι φίλος της Όλντρινχαμ. Υποστηρίζεις μία ομάδα που τη δεδομένη χρονική στιγμή αγωνίζεται στη National League. Σε μία κατηγορία που δεν είναι καν επαγγελματική και αντικειμενικά, πολύ δύσκολα θα επιστρέψεις στη League Two, στο πέρασμα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Γνωρίζεις πως το επόμενο παιχνίδι της ομάδας σου είναι εκτός έδρας. Παίζεις στο «Boundary Park» της Όλνταμ. Τα δύο γήπεδα απέχουν 23 χιλιόμετρα. Δεν είναι πολλά. Αλλά μπορείς κάλλιστα να μην πας, καθώς δεν έχουν όλη την ίδια οικονομική δυνατότητα.

Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, μην το σκέφτεσαι. Βάζει… πλάτη η ίδια η ομάδα για εσένα! Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως η Όλντρινχαμ αποφάσισε να μαζέψει χρήματα, δίχως τη συμμετοχή της διοίκησης, για τη μετακίνηση των φίλων της και την επιστροφή τους στο σπίτι.

Οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και ο προπονητής, συγκέντρωσαν ένα συγκεκριμένο ποσό, νοίκιασαν όχημα και καλούν όσους φίλους τους θέλουν, να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να βρεθούν στην έδρα της Όλνταμ. Και εν συνεχεία, να επιστρέψουν σπίτι με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό είναι ρομαντισμός. Αυτό είναι ποδόσφαιρο…

Δημήτρης Μανάκος