Τότεναμ: Η κορυφή δικαιώνει τη δουλειά και τις πρωτιές στο γήπεδο

Μόνη πρώτη, ο Ποστέκογλου αποθεώνεται όσο ελάχιστοι το έζησαν στον πάγκο της Τότεναμ, τα «σπιρούνια» δείχνουν να σφύζουν από υγεία και αυτό που απολαμβάνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το αποτέλεσμα όσων καταφέρνουν στο γήπεδο, πιάνοντας πρωτιές σε κατηγορίες που καθορίζουν παιχνίδια.  



Τότεναμ: Η κορυφή δικαιώνει τη δουλειά και τις πρωτιές στο γήπεδο

Η ομάδα του Λονδίνου μετά και την 9η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται στο πρώτο «σκαλί» της βαθμολογίας και θα μπορούσε να πει κανείς πως μάλλον άνετα το έχει καταφέρει αυτό. Ακόμα και σε ζόρικες «αποστολές», έχει καταφέρει να διαχειριστεί τα εμπόδια και τις απρόσμενες καταστάσεις, ώστε να πάρει τους βαθμούς που θέλει, φτάνοντας πλέον να υπερασπίζεται την παρουσία της στο... ρετιρέ.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου από τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στο αγγλικό κλαμπ, με την σοβαρότητα και την πειθαρχία του, δείχνει απόλυτα ικανός να γράψει ιστορία. Ή καλύτερα, να συνεχίσει να την γράφει μετά και την κορυφαία επίδοση στην οποία έφτασε στα 9 πρώτα του παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τότεναμ μέχρι και αυτή τη στιγμή, με το πρέσινγκ ψηλά να είναι ίσως από τις πρώτες ποδοσφαιρικές αξίες της εποχής Ποστέκογλου, έχει καταφέρει να φτάσει σε κορυφές που διαμορφώνουν αποτελέσματα. Είναι πρώτη σε τελικές, αλλά και σε τελικές εντός στόχου.

Έχει τις περισσότερες μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο, αλλά και τις πιο πολλές επαφές με την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Και από τις στιγμή που οι ποδοσφαιριστές της έχουν επιχειρήσει τις περισσότερες ατομικές ενέργειες, έχει και τις περισσότερες νίκες σε μονομαχίες εδάφους με τους αντιπάλους!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης