«Σε όλα τα Λίβερπουλ – Έβερτον θα είσαι εκεί, γιατί είμαι εγώ εδώ για εσένα!»

Η ιστορία του Στιβ Κέλι δεν είναι συνηθισμένη. Όπως άλλωστε και η εικόνα ενός οπαδού της Έβερτον σε μία κερκίδα οπαδών της Λίβερπουλ. Κι όμως, αποτελεί σύμβολο για το Μέρσεϊσαϊντ και φροντίζει ώστε να μη χάνει κανένα ντέρμπι στο «Άνφι΄ντ», βρισκόμενος πάντα στη θέση του αδικοχαμένου αδερφού του…



 «Σε όλα τα Λίβερπουλ – Έβερτον θα είσαι εκεί, γιατί είμαι εγώ εδώ για εσένα!»

Πώς βρέθηκε ένας… μπλε ανάμεσα σε «κόκκινους»; Φαντάζει απίθανο. Ένας οπαδός της Έβερτον σε μία κερκίδα με φιλάθλους της Λίβερπουλ. Κι όμως, συνέβη. Όχι απλώς για μία φορά, αλλά σε κάθε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ στο Άνφιλντ! Ο λόγος για τον Στιβ Κέλι.

Η ιστορία του ανατριχιάζει. Ο αδερφός του, Μάικ, έχασε τη ζωή του στην τραγωδία του Χίλσμπορο, σε ηλικία 38 ετών. Αποτελούσε φανατικό οπαδό της Λίβερπουλ, κάτι που ο Στιβ δεν μπορεί να ξεχάσει. Γι’ αυτό και σε κάθε ματς μεταξύ των δύο ομάδων, φροντίζει ώστε να δίνει «παρών», πηγαίνοντας στη θέση όπου κάποτε καθόταν εκείνος…

Αργότερα, απεβίωσαν τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αδερφή του έκανε έντονες προσπάθειες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα του Χίλσμπορο. Μία καμπάνια στην οποία συμμετείχε άλλωστε και ο ίδιος. Χωρίς να την έχει εγκαταλείψει μέχρι και σήμερα.

Ο Στιβ αποτελεί σύμβολο στους δρόμους του Λίβερπουλ. Ένας τοπικός ήρωας ανάμεσα στους «μπλε» και στους «κόκκινους». Οι δράσεις του για όσα συνέβησαν το 1989, δεν σταματούν ποτέ.

Όπως και η παρουσία του στα Λίβερπουλ – Έβερτον, στο «Άνφιλντ». Πάντα στην ίδια θέση. Εκεί όπου καθόταν ο αδερφός του. Να «σπάει» το κόκκινο με μία… νότα από μπλε. Για να θυμίζει πως ο αθλητισμός, είναι κάτι παραπάνω από την «τυφλή» υποστήριξη μίας ομάδας και πως μερικές φορές, το χρώμα που φοράς δεν έχει καμία απολύτως σημασία μπροστά σε αυτό που πρεσβεύεις.

Τάσος Φαραός