Στην «κακή» του μέρα, ο Σάκα τελείωσε το ντέρμπι της Άρσεναλ ως … αρχηγός και με ασίστ!

Είναι προφανές πως ο Μπουκάγιο Σάκα, για όσους παρακολούθησαν το ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ, δεν ήταν καλός. «Εγκλωβίστηκε» από τον Μαρκ Κουκουρέγια και δεν απείλησε όσο άπαντες θα περίμεναν. Τα 13 τελευταία λεπτά του ματς όμως, δεν θα τα λησμονήσει ποτέ…



Στην «κακή» του μέρα, ο Σάκα τελείωσε το ντέρμπι της Άρσεναλ ως … αρχηγός και με ασίστ!

Ο Μπουκάγιο Σάκα επέστρεψε από τραυματισμό, ξεκίνησε βασικός στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ, πάλεψε, αλλά ήταν προφανές πως το ματς δεν του «έβγαινε».

Και αυτό οφείλεται προφανώς στον Μαρκ Κουκουρέγια. Όπως και στην περσινή συνάντηση των δύο ομάδων στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Ισπανός μπακ ήταν εξαιρετικός απέναντί του. Τον αντιμετώπισε σκληρά, δεν του επέτρεψε να βρει διαδρόμους, ήταν πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός και κατάφερε να εκνευρίσει τον νεαρό Άγγλο, που αντιλαμβανόταν πως δεν προσφέρει στους «κανονιέρηδες» τα αναμενόμενα.

Στο 76ο λεπτό όμως, συνέβη κάτι που πολύ δύσκολα θα λησμονήσει. Ο Μικέλ Αρτέτα κάνει τον Μαρτίν Έντεγκααρντ αλλαγή, όντας εντελώς εκτός ματς, και ο Σάκα παίρνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ευθύς αμέσως, η Άρσεναλ μειώνει. Και επτά λεπτά μετά, ο αρχηγός της αποφασίζει να της προσφέρει απλόχερα το 2-2. Φοβερή ατομική ενέργεια, σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και ο Λεάντρο Τροσάρ διατηρεί το αήττητο της Άρσεναλ, ακόμη και στην κακή της ημέρα.

Μπορεί ο Μπουκάγιο Σάκα να μην ήταν όπως τον έχουμε συνηθίσει, αλλά πώς να γίνει αλλαγή; Μία στιγμή ήταν αρκετή. Και στο «κακό» του παιχνίδι, ο 21χρονος Άγγλος ολοκλήρωσε ένα λονδρέζικο ντέρμπι με την ασίστ της ισοφάρισης και με το περιβραχιόνιο στο χέρι. Εκπληκτικός!

Δημήτρης Μανάκος