Λίβερπουλ - Έβερτον, vol. 243: Το Μέρσεϊσαϊντ έχει τις περισσότερες κόντρες στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου

«Αυτό το ματς, κάνει μια ολόκληρη πόλη να λειτουργεί εύρυθμα». Και με αυτό το μότο, οι οπαδοί των Λίβερπουλ και Έβερτον ετοιμάζονται για το υπ' αριθμόν 243ο ντέρμπι, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι μετράει τις περισσότερες φορές που έχει διεξαχθεί σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο, στις εγχώριες διοργανώσεις της Αγγλίας! 



Λίβερπουλ - Έβερτον, vol. 243: Το Μέρσεϊσαϊντ έχει τις περισσότερες κόντρες στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου

Στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ του Κλοπ δίχως τον Άντι Ρόμπερτσον θα επιχειρήσει να δείξει πως φέτος κινείται σε τροχιά... διεκδίκησης της κορυφής, παρά και την - εκτός ελέγχου της - δυσκολία με την υποχρέωση να παίζει συνεχώς το πρώτο ματς μετά από διακοπή πρωταθλήματος. 

Από την άλλη, η Έβερτον του Ντάις πότε γεμίζει με προβλήματα και πότε δίνει σημάδια ελπίδας στους οπαδούς της σε μια προσπάθεια ν' αποφευχθεί η... συνηθισμένη, πια, μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. 

Κόκκινοι και μπλε του λιμανιού συγκρούονται για 243η φορά και αυτό είναι το παιχνίδι που μετράει τις περισσότερες διεξαγωγής από κάθε άλλο στα χρονικά των εγχώριων διοργανώσεων στο αγγλικό ποδόσφαιρο! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης