Χριστούγεννα με τον Τσιμίκα: Ποια είναι τα… 17 ματς της Λίβερπουλ που ο Έλληνας θα είναι βασικός;

Και κάπου εδώ, είναι ξεκάθαρο πως ήρθε η στιγμή του Κώστα Τσιμίκα. Ο Άντι Ρόμπερτσον θα λείψει για τρεις μήνες και αν θεωρήσουμε πως ο Έλληνας μπακ θα είναι δεδομένα βασικός μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτό σημαίνει πως θα αγωνιστεί σε 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ποια είναι λοιπόν αυτά;



Χριστούγεννα με τον Τσιμίκα: Ποια είναι τα… 17 ματς της Λίβερπουλ που ο Έλληνας θα είναι βασικός;

Η αλήθεια είναι πως με την Εθνική Ελλάδος ο Κώστας Τσιμίκας έδειξε πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Εν αντιθέσει με τα ματς του Europa League της Λίβερπουλ, στα οποία η παρουσία του δεν ήταν ιδιαίτερα θετική, ο Έλληνας μπακ ξεχώρισε με την χώρα μας, κατέγραψε μία ασίστ, αυτή κόντρα στην Ιρλανδία για τον Γιώργο Γιακουμάκη, και εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων ατομικών προσπαθειών στα προκριματικά του EURO 2024.

Από εδώ και πέρα, και μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, όλα δείχνουν πως ο Τσιμίκας θα είναι βασικός με τη Λίβερπουλ. Ο Άντι Ρόμπερτσον τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Σκωτίας με την Ισπανία εκτός έδρας, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα, ο Έλληνας διεθνής θα κληθεί να τον αντικαταστήσει σε ολόκληρο το 2023.

Για την οικονομία της συζήτησης λοιπόν, ας θεωρήσουμε πως ο Κώστας Τσιμίκας θα είναι βασικός σε όλα τα εναπομείναντα ματς της Λίβερπουλ εντός του έτους. Πόσα είναι αυτά; Ανέρχονται στα 17. Κάποια είναι απλά, κάποια φυσικά δεν είναι, διότι στο πρόγραμμα υπάρχουν αναμετρήσεις, όπως αυτή με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» και με την Άρσεναλ στο ίδιο γήπεδο.

Ας τα δούμε λοιπόν… ξεχωριστά, ανά μήνα:

Οκτώβριος

Λίβερπουλ – Έβερτον (21/10)

Λίβερπουλ – Τουλούζ (26/10)

Λίβερπουλ – Νότιγχαμ Φόρεστ (29/10)

 

Νοέμβριος

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ (01/11)

Λούτον – Λίβερπουλ (05/11)

Τουλούζ – Λίβερπουλ (09/11)

Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ (12/11)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (25/11)

Λίβερπουλ – ΛΑΣΚ (30/11)

 

Δεκέμβριος

Λίβερπουλ – Φούλαμ (02/12)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (05/12)

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ (09/12)

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Λίβερπουλ (14/12)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16/12)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (23/12)

Μπέρνλι – Λίβερπουλ (26/12)

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (30/12)

 

Δημήτρης Μανάκος