Η τρομερή ιστορία με Κακά και Αντσελότι: «Το... κολλεγιόπαιδο με τα γυαλιά ακούμπησε μπάλα και έχασα τα λόγια μου»!

Ο άλλοτε κόουτς της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι, αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία του τις πρώτες σκέψεις του όταν αντίκρισε τον Κακά στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου στην Μίλαν, φανέρωσε όλες τις αμφιβολίες που είχε τότε για τον ποδοσφαιριστή και μόλις τον είδε με την μπάλα στα πόδια, ήταν σίγουρος. Τσάμπα τραβούσε τα μαλλιά του, γιατί μόλις είχε αποκτήσει έναν σούπερ σταρ!  



Η τρομερή ιστορία με Κακά και Αντσελότι: «Το... κολλεγιόπαιδο με τα γυαλιά ακούμπησε μπάλα και έχασα τα λόγια μου»!

Ο Αντσελότι δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θ' ακολουθούσε από τον Κακά στην θητεία του στα γήπεδα, όταν τον είδε για πρώτη φορά, στο αεροδρόμιο Μαλπένσα, πριν από αρκετά χρόνια. «Είχε το πρόσωπο του καλού παιδιού. Με τα γυαλιά του, το τέλειο μαλλί του. Ήταν σαν... κολλεγιόπαιδο. Ή σαν από εκείνους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά» ανέφερε ο Ιταλός κόουτς για το «διαμάντι» που μόλις είχε αποκτήσει για την Μίλαν.

«Τη μέρα που έφτασε για την πρώτη του προπόνηση, τον ρώτησα αν... τον άφησαν η μαμά και ο μπαμπάς να φύγει από το σπίτι. Θα μπορούσαν μέχρι και ταυτότητα να του ζητήσουν στην πύλη του προπονητικού κέντρου. Κι όμως, όταν ακούμπησε την μπάλα, άνοιξαν οι ουρανοί!

Ήταν μαγικός! Είχα χάσει τα λόγια μου! Κόντραρε τον Γκατούζο δίχως να πέσει, έβγαλε μπαλιά την οποία δεν πρόλαβε στην πλάτη του ο Νέστα και όταν τηλεφώνησα στον Γκαλιάνι του είπα: “Πήραμε ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο”»!

Όλα αυτά, στην αυτοβιογραφία του Κάρλο Αντσελότι που κυκλοφορεί και τιτλοφορείται: «Preferisco la Coppa».

Κώστας Ζάλιαρης