Σαλιμπά: Το σερί των 13 αγώνων και η πρόκληση για το ρεκόρ του Κάμπελ

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά είναι από τους κύριους αρμόδιους για την συμπαράσταση στους Ράμσντεϊλ/Ράγια και φυσικά έχει τη δική του ευθύνη για την υπεράσπιση της εστίας της Άρσεναλ. Σε επίπεδο Πρέμιερ, έχει μετρήσει μονάχα τρεις ήττες! Εμπνέει εμπιστοσύνη στον Αρτέτα και τον κόσμο, όμως, πόσο κοντά ή μακριά, βρίσκεται από την άμυνα του τελευταίου πρωταθλήματος;  



Σαλιμπά: Το σερί των 13 αγώνων και η πρόκληση για το ρεκόρ του Κάμπελ

Ο Γάλλος αμυντικός των «κανονιέρηδων», την τελευταία φορά που έφυγε από το γήπεδο ηττημένο σε αναμέτρηση για την Πρέμιερ Λιγκ, ήταν στο 4-1 από την Μάντσεστερ Σίτι, τον περασμένο Φεβρουάριο!

Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να φτιάξει σερί 13 αγώνων δίχως αρνητικό αποτέλεσμα, καταφέρνοντας φυσικά να πανηγυρίσει και την σπουδαία νίκη (1-0) επί των «πολιτών» πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος χάρη στο γκολ του Μαρτινέλι που κόντραρε στον Ακέ.

Μαζί με τον Γκάμπριελ, κάνει χαρούμενο τον Αρτέτα για τα «όπλα» που έχει για την γραμμή των μετόπισθεν και η αλήθεια είναι πως το ποσοστό νικών του έχει φτάσει στο 77,1%.

Ο Σαλιμπά έχει πανηγυρίσει νίκες στα 27 από τα 35 ματς πρωταθλήματος στα οποία έχει υπηρετήσει την Άρσεναλ και η αλήθεια είναι ότι... έχει ακόμα να φάει πολλά «ψωμιά», αν θέλει να στέψει πρωταθλήτρια την ομάδα του.

Οι συγκρίσεις και οι αναφορές με τους Invincibles του Βενγκέρ και δη τον Σολ Κάμπελ στην άμυνα, δεν είναι κάτι που εκπλήσσει, παρ' όλα αυτά, ο Σαλιμπά απέχει πολύ ακόμα από κάτι αντίστοιχο. Κι αυτό, διότι ο Άγγλος παλαίμαχος αμυντικός είχε φτάσει στο αήττητο σερί 56 αγώνων μαζί με την σεζόν του πρωταθλήματος του 2004, από την 30η Νοεμβρίου του 2002 έως και την 24η Οκτωβρίου του 2004! Μάλιστα, στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο ως μέλος της Άρσεναλ είχε χάσει μόλις δυο από τα 31 ματς σε επίπεδο Πρέμιερ!

Εν έτει 2023 με όλες τις ομάδες της Λίγκας σε πολύ ανώτερο επίπεδο και τους κινδύνους να παραμονεύουν σε κάθε γωνία, φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας να καταφέρει ο Σαλιμπά να ... παραμείνει αήττητος σε 43 ματς επιπλέον αυτή τη στιγμή!

Κώστας Ζάλιαρης