Κοντρόλ με το τακούνι, εξωτερικό φάλτσο και γκολ: Η βραδιά που ο Ανρί έγινε κορυφαίος (vid)

«Έλεγαν πώς γίνεται να σκοράρει ένας φορ εκτός περιοχής κι εγώ του το αποδείκνυα». Και με αυτό τον τρόπο, ο Τιερί Ανρί πριν από ακριβώς 18 χρόνια έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, στο πέρασμα από την Πράγα κόντρα στην Σπάρτα.  



Κοντρόλ με το τακούνι, εξωτερικό φάλτσο και γκολ: Η βραδιά που ο Ανρί έγινε κορυφαίος (vid)

Ο θρύλος των «κανονιέρηδων» που πλέον κάνει καριέρα ως προπονητής της εθνικής Ελπίδων της Γαλλίας, αλλά και ως τηλεσχολιαστής με ιδιαίτερη επιτυχία, πριν από 18 χρόνια σε βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ με την αγαπημένη του ομάδα, είχε φτάσει στα 186 τέρματα καριέρας με τους Λονδρέζους.

Εκείνη τη νύχτα του Οκτώβρη στην Πράγα απέναντι στην Σπάρτα για την κορυφαία διοργάνωση, ξεπέρασε τα 185 γκολ του Ίαν Ράιτ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Άρσεναλ, σταματώντας πλέον στα 228 γκολ και έχοντας φυσικά το άγαλμά του να το θαυμάζει ο κόσμος έξω από το «Έμιρεϊτς».

Με κοντρόλ το οποίο έκανε με τακουνάκι εκείνη τη βραδιά πάνω στην διαγώνια κίνησή του έξω από την περιοχή και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ με το εξωτερικό μέρος του δεξιού του ποδιού, ο Ανρί έγραψε κάτι σπουδαίο στην γενικότερα σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα και θητεία στο αγαπημένο του κλαμπ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης