Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Μιτόμα, αλλά γνωρίζει πώς και πόσο ακριβά πουλάει η Μπράιτον;

Για την απόκτηση του Κάορου Μιτόμα φημολογείται πως ενδιαφέρεται η Μπαρτσελόνα, αλλά η απορία όλων είναι αν μπορεί να τον αποκτήσει… Διότι η Μπράιτον πουλάει ακριβά. Πολύ ακριβά. Είναι ο ορισμός της ομάδας που ιδανικά… δεν θες να διαπραγματευτείς μαζί της!  



Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Μιτόμα, αλλά γνωρίζει πώς και πόσο ακριβά πουλάει η Μπράιτον;

Τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές. Η Μπράιτον είναι ο ορισμός της ομάδας που ιδανικά, δεν θες να «πέσεις» στην ανάγκη της. Δεν μπορείς όμως να κάνεις αλλιώς.

Αγοράζει φθηνά, βρίσκει ταλέντα, τους προσαρμόζει γρήγορα στον τρόπο και το στυλ παιχνιδιού της, και αφού διακριθούν στην Premier League, δεν τους περιορίζει. Μπορείς να φύγεις, ακόμη και αν έχεις υπογράψει πολυετές συμβόλαιο. Με μία πολύ βασική προϋπόθεση όμως. Να ικανοποιηθεί στο έπακρο ο σύλλογος οικονομικά.

Είναι τόσα και τόσα τα παραδείγματα που οι «γλάροι» απέδειξαν πως γνωρίζουν πώς και πόσο να πουλούν. Για τον λόγο αυτόν, δεν θες να διαπραγματευτείς μαζί τους. Ίσως και να βγεις χαμένος. Μοιάζει με πόκερ και ο νυν ιδιοκτήτης τους, ο Τόνι Μπλουμ, είναι «δάσκαλος» στο εν λόγω «σπορ».

Ο Μαρκ Κουκουρέγια σηματοδότησε την ακριβότερη πώληση αριστερού μπακ στην ιστορία της Premier League. Ο Μπεν Γουάιτ πουλήθηκε με 60 εκατομμύρια στην Άρσεναλ. Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ με τα… μισά στη Λίβερπουλ, ενώ τόσα «έπιασε» και ο Σάντσεθ, για να μεταβεί στην Τσέλσι και να «θωρακίσει» τα γκολπόστ της.

Η χαρακτηριστικότερη περίπτωση φυσικά όλων, είναι ο Μόισες Καϊσέδο. Η Μπράιτον κατέρριψε κάθε ρεκόρ, τον πούλησε με 115 εκατομμύρια στους Λονδρέζους και βρήκε τον αντικαταστάτη του, τον Κάρλος Μπαλεμπά, με το 1/5 των χρημάτων.

Αισίως λοιπόν, η Μπαρτσελόνα φημολογείται πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μιτόμα. Η ερώτησή μας είναι… απλή. «Μπορεί να αποσπάσει θετική απάντηση από την Μπράιτον;». Φαντάζει δύσκολο. Πιθανώς, ο Μιτόμα θα μπει στην εκάστοτε διαπραγμάτευση με τριψήφιο ποσό εκ νέου. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ανανεώνει με την Μπράιτον. Συνεπώς, έχει νόημα – αυτή τη στιγμή, αυτή η συζήτηση;

Δημήτρης Μανάκος