Η Πρέμιερ θέλει να σβήσει το blackout και να καταγράψει μεγαλύτερα έσοδα από τα τηλεοπτικά!

Με ορίζοντα το 2029, όταν και θα υπάρχει πλέον χώρος για νέα συμφωνία και νέα δεδομένα, η Πρέμιερ Λιγκ μαζί με τους ιδιοκτήτες των ομάδων φέρονται να εξετάζουν τρόπους και προτάσεις που θα σβήσουν το blackout του Σαββάτου και θα μπορούν να μεταδίδονται όλα τα ματς τηλεοπττικά, με έσοδα που θα ξεπερνούν τα 5 δισ.λίρες!  



Η Πρέμιερ θέλει να σβήσει το blackout και να καταγράψει μεγαλύτερα έσοδα από τα τηλεοπτικά!

Είναι ήδη πανίσχυρη οικονομικά, αλλά και ποιοτικά στο γήπεδο. Και αυτό θα προσπαθήσει να το πάει σε... άλλη διάσταση η Πρέμιερ Λιγκ μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο φινάλε της δεκαετίας που «τρέχει».

Σύμφωνα με την Mail on Sunday, οι άνθρωποι της Λίγκας, μαζί με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φέρονται να έχουν εξετάσει τα σενάρια και τις προοπτικές για τη συμφωνία που θα ξεκινήσει για τα τηλεοπτικά από το 2029 και μετά.

Μέχρι τότε, θα μεταδίδονται τα 200 παιχνίδια ανά σεζόν, με στόχο να φτάσει αυτό το νούμερο κάποια στιγμή στα 250-270 και σε βάθος χρόνου να προβάλλονται μαζί και με τις συνδρομητικές πλατφόρμες, όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου, 380 στον αριθμό!

Ο μεγάλος στόχος της Πρέμιερ και των αφεντικών των κλαμπ είναι να βάλουν τέλος στο blackout που ισχύει από τις 16:45 έως τις 19:15 κάθε Σαββάτου, όπου απαγορεύεται η προβολή των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων...

Τι ακριβώς είναι το blackout

Παράδοση που παίρνει μορφή επίσημου κανονισμού και αναφέρει ότι δεν μεταδίδονται αγώνες από τις 14:45 ως τις 17:15 (ώρα Αγγλίας), ώστε να μην υποπροβάλλονται τα ματς των μικρότερων κατηγοριών και να ωθούνται οι οπαδοί στις εξέδρες του κάθε αγώνα της τοπικής τους ομάδας, αντί για την παραμονή στο σπίτι και την τηλεοπτική παρακολούθηση αναμετρήσεων. 

Φυσικά δεν αφορά μονάχα τα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και αυτά των υπόλοιπων μεγάλων πρωταθλημάτων, ανάλογα με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί από τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Για παράδειγμα, αν ένα ματς της La Liga ή τις Serie A μεταδίδεται από το Sky Sports στις 17:00, δεν θα προβληθεί το πρώτο 15λεπτο του αγώνα! 

Κώστας Ζάλιαρης