Έχει δει ποτέ ξανά η Αγγλία έναν τόσο μεγάλο βιρτουόζο ποδοσφαιριστή; Ο Αζάρ ήταν ο κορυφαίος ντριμπλέρ! (vids)

Εφτά χρόνια που υπηρέτησε την Τσέλσι, ο Εντέν Αζάρ ήταν... ζωντανό και κινούμενο σεμινάριο. Τόσο για τους εξτρέμ και τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν ν' αντιγράψουν ορισμένα από τα στοιχεία του, όσο και για τους αμυντικούς σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον καταλάβουν και να τον σταματήσουν. Αλήθεια, έχει δει ποτέ ξανά η Πρέμιερ έναν τέτοιο παίκτη; 



Έχει δει ποτέ ξανά η Αγγλία έναν τόσο μεγάλο βιρτουόζο ποδοσφαιριστή; Ο Αζάρ ήταν ο κορυφαίος ντριμπλέρ! (vids)

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έχοντας μείνει δίχως ομάδα από το καλοκαίρι με την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Ρεάλ Μαδρίτης και δίχως να έχει παίξει ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ CLASICO στα 4 χρόνια κατά τα οποία βρέθηκε στην Μαδρίτη, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 32 του χρόνια. 

Μια μεταγραφή που την είχε χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο όνειρό του, μια ομάδα την οποία αποκαλούσε κορυφαία στον κόσμο, μια περίσταση που τον έκανε να τσιμπιέται κάθε πρωί που ξυπνούσε για να καταλάβει αν ήταν αλήθεια, πήγε... στα σκουπίδια. Δεν το έζησε. Το πάλεψε, προσπάθεια, αλλά πότε το σώμα του, πότε το μυαλό του, δεν τον άφησαν να το χαρεί. Και μια μετακίνηση που θα μπορούσε να τον κάνει να θεωρείται απόλυτα ολοκληρωμένος ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής, έγινε ό,τι χειρότερο έχει επιλέξει ποτέ. 

Στο Λονδίνο, ο κόσμος θα θυμάται τον Εντέν Αζάρ που... στα ντουζένια του, ήταν ασταμάτητος. Δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει την επόμενη κίνησή του. Δεν μπορούσε κανείς, όσα βίντεο κι αν θα έβλεπε, να τον σταματήσει και να μαντέψει τι ήταν ικανός να κάνει ο Βέλγος. Η Πρέμιερ Λιγκ τον είδε να πιάνει κορυφή στις ντρίμπλες του. Είχε 916 επιτυχημένες ατομικές ενέργειες απέναντι σε αντιπάλους του, τις περισσότερες που έχει καταγράψει οποιοσδήποτε παίκτης στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου. 

Μήπως, η Αγγλία δεν είχε και δεν έχει ξαναδεί μετά τον Αζάρ, έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή; Μπορεί ο πρώην σούπερ σταρ και παντοτινός legend της Τσέλσι να χαρακτηριστεί ό,τι καλύτερο πέρασε από το πιο λαμπερό πρωτάθλημα της Ευρώπης; Οι απαντήσεις που δίνονται σε αυτά τα ερωτήματα, είναι οι πιο τιμητικές που θα μπορούσαν να δοθούν για τον Εντέν Αζάρ. Κι ας μην έπιασε τόπο ποτέ η επιλογή που έκανε το 2019. Τα έχει αυτά η ζωή. Ποτέ κάτι δεν φτάνει στο 100%. Πάντα κάτι θα λείπει από κάποιον. 

Ποτέ τίποτα δεν είναι ιδανικό. Πολλά μπορούν να μοιάζουν μαγικά δίχως να τα περιμένουμε και πολλά μπορούν να πάρουν άμεσα, άσχημη τροπή, ενώ στη θεωρία έμοιαζαν αδύνατο να στραβώσουν. Ο Αζάρ θ' απολαύσει πλέον τις μπύρες του και την οικογένειά του. Και το φαγητό στο οποίο έχει τόσο μεγάλη αδυναμία. Κι όλοι εμείς θ' απολαμβάνουμε τα βίντεο από τα μαγικά. του. Κι αυτά, όπως και οι αναμνήσεις μας που τον είδαμε και ζήσαμε στην εποχή του, θα μείνουν αναλλοίωτα... 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης