Μήπως ο Σούνες έχει δίκιο; «Βάλτε στο VAR πρώην ποδοσφαιριστές!»

Μία ιδιαίτερη ιδέα για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του VAR έδωσε ο Γκρέιαμ Σούνες, ο οποίος επισήμανε πως ένας καλός τρόπος για να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση, θα ήταν να βρίσκονται μαζί με τους διαιτητές και πρώην ποδοσφαιριστές!



Μήπως ο Σούνες έχει δίκιο; «Βάλτε στο VAR πρώην ποδοσφαιριστές!»

Εβδομάδα με εβδομάδα, τα λάθη από τον VAR γίνονται όλο και περισσότερα. Είναι προφανώς. Ακόμη και… χθες, πριν από μερικές ώρες, η Άρσεναλ θα μπορούσε να αγωνίζεται με παίκτη περισσότερο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, με τον Ματέο Κόβασιτς να σώζεται μία από την τεχνολογία και μία από τον Μάικλ Όλιβερ, ενώ η Λίβερπουλ επίσης μπορεί να αισθάνεται αδικημένη.

Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ κερδίζει πέναλτι, ενώ είναι σε προφανή θέση για γκολ, αλλά ο Πασκάλ Γκρος δεν αντικρίζει την κόκκινη κάρτα. Ουδείς αντιλαμβάνεται ξανά γιατί.

Συνεπώς, όπως καταλαβαίνετε, ο VAR και ο τρόπος με τον οποίο «βλέπει» ένα μαρκάρισμα, δεν μοιάζει λειτουργικός και για τον λόγο αυτόν, ο Γκρέιαμ Σούνες κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ποια είναι η λύση που προτείνει. Να βρίσκονται δίπλα στους διαιτητές στον VAR, και πρώην ποδοσφαιριστές. Άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το παιχνίδι, το έχουν παίξει, το έχουν βιώσει και μπορούν να το καταλάβουν περισσότερο. Να έχουν συμβουλευτικό ρόλο και να μπορούν και αυτοί να διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στο ματς.

Δεν ακούγεται… κακό. Διαβάστε τις δηλώσεις του Γκρέιαμ Σούνες:

«Δεν προτείνω σε όλους τους πρώην ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν, αλλά κάποιοι θα μπορούσαν. Να είναι εκεί, να βοηθούν. Τα λάθη που γίνονται είναι τραγικά. Ξέρουν οι διαιτητές τους κανόνες, ναι. Αλλά τίποτα παραπάνω. Πλέον, αλλάζουν αποφάσεις, ανάλογα και με το ποιος κάνει το φάουλ!»

Δημήτρης Μανάκος