Το πιο οξύμωρο στατιστικό του… κόσμου: Και όμως, η Έβερτον ξεπερνά τη Μάντσεστερ Σίτι!

Είναι δυνατόν να συμβαίνει; Και όμως, είναι! Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Έβερτον έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από όσες η Μάντσεστερ Σίτι. Έχει… καλύτερα xG! Πεπ, είναι πραγματικότητα!



Το πιο οξύμωρο στατιστικό του… κόσμου: Και όμως, η Έβερτον ξεπερνά τη Μάντσεστερ Σίτι!

Πολλά θα έχουν ειπωθεί και θα έχουν γραφτεί σε κάθε λογής ιστοσελίδα, ελληνική και μη, για τη Μάντσεστερ Σίτι. Και είναι λογικό. Δεν έχουμε συνηθίσει τους «πολίτες» να μην βρίσκονται στην πρώτη δυάδα της Premier League.

Δεν τους έχουμε συνηθίσει να φιγουράρουν στην 3η θέση και να μετρούν δύο διαδοχικές ήττες. Πέντε χρόνια άλλωστε είχε να συμβεί. Δεν τους έχουμε μάθει να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν τελική προσπάθεια με αξιώσεις, ούτε τον Έρλινγκ Χάαλαντ να έχει μονοψήφιο αριθμό επαφών με την μπάλα.

Αυτά συνέβησαν στο «Έμιρεϊτς», αυτά προέκυψαν από την αναμέτρηση με την Άρσεναλ, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό από αυτό. Το γεγονός πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μικρότερο συντελεστή xG από την Έβερτον!

Ναι, η μία είναι 3η και η άλλη 16η. Ναι, η Μάντσεστερ Σίτι έχει σκοράρει 17 φορές και τα «ζαχαρωτά» μόλις εννέα. Ναι, δεν τίθεται καμία σύγκριση. Παρά ταύτα, στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της Premier League, η ομάδα του Σον Ντάις έχει 16,43 xG και οι «πολίτες» 15,66!

Δημήτρης Μανάκος