Άρσεναλ - Τότεναμ: Το Βόρειο Λονδίνο κάνει κουμάντο στη φετινή Πρέμιερ!

Η Τότεναμ θα μπορούσε να έχει απόλυτη και απολαυστική μοναξιά στην κορυφή, αν ο Μαρτινέλι δεν χάριζε στην Άρσεναλ τη νίκη επί της Σίτι. Τώρα, το Βόρειο Λονδίνο και οι δύο μεγάλοι του σύλλογοι, ηγούνται των υπολοίπων στην κούρσα για τον τίτλο και μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής, «ταιριάζουν» στα πάντα και της χωρίζουν... μόνο δυο γκολ! 



Άρσεναλ - Τότεναμ: Το Βόρειο Λονδίνο κάνει κουμάντο στη φετινή Πρέμιερ!

Το μεσημέρι του Σαββάτου η φετινή, εντυπωσιακή και αποτελεσματική Τότεναμ κατάφερε να φύγει από το Kenilworth Road με το 1-0 επί της Λούτον, έχοντας μείνει με παίκτη λιγότερο από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και βρίσκοντας γκολ από τον στόπερ της, Μίκι Φαν ντε Φεν! 

Η Άρσεναλ, το απόγευμα της Κυριακής, έκλεισε την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ καταφέρνοντας για πρώτη φορά μετά από 15 σερί αναμετρήσεις πρωταθλήματος να επιβληθεί της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Μαρτινέλι να λέει «ευχαριστώ» στον Ακέ για την κόντρα και τους «κανονιέρηδες» να διαμορφώνουν στο φινάλε το 1-0 κόντρα στους Πρωταθλητές Αγγλίας. 

Τα «σπιρούνια» και οι συμπολίτες τους πήγαν στη διακοπή του Οκτώβρη για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, καταλαμβάνοντας την κορυφή της βαθμολογίας, αν και σε περίπτωση που το πρωτάθλημα τελείωνε τώρα, η ομάδα του Ποστέκογλου θα έπαιρνε τον τίτλο, αφού υπερέχει με μόλις... δυο γκολ ενεργητικό! 

Άρσεναλ και Τότεναμ έχουν από 20 βαθμούς, με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες αμφότερες, ενώ, ακόμα και η διαφορά των τερμάτων τους είναι στα ίδια! Στο +10! Μόνο που η Τότεναμ έχει σκοράρει 18 φορές και έχει δεχθεί 8 γκολ, ενώ, το σύνολο του Αρτέτα έχει 16-6. Ακόμα κι εκεί, συνέπεια και «στρογγυλή» διαφορά! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης