Αν αναζητήσει κανείς την ποδοσφαιρική ευτυχία, ας ψάξει στο χάρτη το Νιούκαστλ... (vids)

Τέσσερα γκολ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Μια βραδιά που όσοι την έζησαν από κοντά θα έχουν να την εξιστορούν και όσοι την παρακολούθησαν τηλεοπτικά, θα απήλαυσαν όσα μπορεί να κάνει το ποδόσφαιρο. Και αυτές τις ώρες, από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι σήμερα, το Νιούκαστλ στον αγγλικό Βορρά είναι το συνώνυμο της ευτυχίας...



Αν αναζητήσει κανείς την ποδοσφαιρική ευτυχία, ας ψάξει στο χάρτη το Νιούκαστλ... (vids)

Τo St. James' Park είχε τέτοιες «δονήσεις», τέτοια ηχητικά κύματα, τέτοιο πάθος που όλα μαζί προκαλούσαν ένα απίστευτο συνδυασμό συναισθημάτων. 

Γινόταν εμφανές σε κάθε στιγμή που η Νιούκαστλ έκανε επιθέσεις, που σκόραρε, που σταματούσε τους αντιπάλους, που κυριαρχούσε απέναντί τους κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. 

Ποιος να το φανταζόταν ότι το 3-0 θα διαμορφωνόταν μάλλον εύκολα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν που μέχρι το 50' δεν είχε καταλάβει τι γινόταν και πώς έπρεπε ν' αντιδράσει. Που ο Μπαπέ ήταν παντελώς εξαφανισμένος. Που ο Λουίς Ενρίκε δεν μπορούσε να καταλάβει τι έκαναν οι παίκτες του. 

Και από την άλλη, οι «καρακάξες» που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και ήξεραν ότι ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία να γράψουν ιστορία. Να κάνουν τον κόσμο τους υπερήφανο. Να πάρουν μια ιστορική νίκη. Να χαράξουν τα ονόματά τους στα πιο ένδοξα κεφάλαια των βιβλίων που θα μιλούν για τα κατορθώματα του συλλόγου. 

Η ποδοσφαιρική ευτυχία βρήκε «στέγη» στο Νιούκαστλ, από το βράδυ της Τετάρτης. Και δεν είναι μονάχα τ' αποδυτήρια της ομάδας του Έντι Χάου ή οι εξέδρες του γηπέδου, αλλά ολόκληρη η πόλη του αγγλικού Βορρά. Και κάτι τέτοιες που προσφέρει το άθλημα, είναι από εκείνες που όποιο χρώμα κι αν υποστηρίζεις ότι αγαπάς, το άθλημα σου δείχνει πως είναι υπεράνω...

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης