Τι σχέση έχει η Σίτι με την Τζιρόνα; Οι Σαουδάραβες, ο «όμιλος» των 12 και οι… πρωτιές από την Ισπανία μέχρι την Κίνα!

Ναι, η σχέση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τζιρόνα είναι μεγάλη. Δεν είναι μόνο οι δύο δανεικοί παίκτες. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως συζητάμε για την πρώτη της κατάταξης στην Αγγλία και αντιστοίχως στην Ισπανία, με 18 και 19 βαθμούς αντίστοιχα. Είναι ο «όμιλος» των… 12 σε διοικητικό επίπεδο και οι… πρωτιές από την Αγγλία μέχρι το Βέλγιο και την Κίνα!



Τι σχέση έχει η Σίτι με την Τζιρόνα; Οι Σαουδάραβες, ο «όμιλος» των 12 και οι… πρωτιές από την Ισπανία μέχρι την Κίνα!

Τι και αν βιώνουμε μόλις την 4η σεζόν της Τζιρόνα στη La Liga; Καμία σημασία έχει το εν λόγω γεγονός, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή, με επτά ματς να έχουν λάβει χώρα στη La Liga, φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ξεκίνησε τη σεζόν με ισοπαλία απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά εν συνεχεία κατάφερε να κερδίσει έξι διαδοχικές αναμετρήσεις, απέναντι στη Σεβίλλη, την Χετάφε, τη Λας Πάλμας, τη Γρανάδα, τη Μαγιόρκα και τη Βιγιαρεάλ.

Και αν όλο αυτό σας φαίνεται… μικρό, ας μην ξεχνάμε πως η Μαγιόρκα είναι η ομάδα που διέκοψε το φοβερό σερί της Μπαρτσελόνα του Τσάβι, με συνέπεια η Τζιρόνα να είναι η μοναδική ισπανική ομάδα στην κορυφαία κατηγορία, που μετρά ένα τόσο μεγάλο σερί νικών.

Όλη αυτή η ιστορία μάλιστα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αν αναλογιστεί κανείς πως η Τζιρόνα πριν από μία διετία τερμάτιζε στην 6η θέση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου και προλάβαινε με δυσκολία τα play – off.

Και εκεί, διέπρεπε, αποκλείοντας Εϊμπάρ και Τενερίφη, για να επιστρέψει στη La Liga, έχοντας για κορυφαίο ποδοσφαιριστή της τον Κρίστιαν Στουάνι των 22 γκολ. Ο λόγος για τον νυν αρχηγό του συλλόγου, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ της πέρυσι, με εννέα γκολ στην πρώτη κατηγορία, σε μία σεζόν που η Τζιρόνα τερμάτισε στην 10η θέση.

Αναφερθήκαμε στον Στουάνι και λησμονήσαμε τον πιο γνωστό παίκτη στο ρόστερ της; Φυσικά και είναι ο Ντάλεϊ Μπλιντ, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει την Μπάγερν Μονάχου και να μετακομίσει στην Ισπανία, παίζοντας βασικός φέτος στα έξι από τα επτά πρώτα ματς της Τζιρόνα στη σεζόν.

Γιατί ένα τέτοιο θέμα όμως το διαβάζετε στο England365; Ποια είναι η σχέση του με την Αγγλία; Και όμως, είναι πολύ μεγάλη, από τη στιγμή που η Τζιρόνα είναι μέλος του City Football Group και διοικείται από τους Σαουδάραβες της Μάντσεστερ Σίτι, όπως άλλωστε και οι New York City, Melbourne City, Mumbai City, Montevideo City, Yokohama F. Marinos, Sichuan Jiuniu, Lommel, Τρουά, Παλέρμο and Bahia.

Πόσες από αυτές τις ομάδες είναι στην κορυφή στο πρωτάθλημά τους, πλην των «πολιτών» του Πεπ Γκουαρδιόλα και τη Τζιρόνα; Η Lommel στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Βελγίου και η Sichuan Jiuniu στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του κινέζικου ποδοσφαίρου.

Και προφανώς οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες έχουν βοηθήσει με τον τρόπο τους την Τζιρόνα, καθώς οι Ισπανοί έχουν πάρει από τη Αγγλία δύο δανεικούς. Τον Γιάνγκελ Ερέρα, που μέχρι πέρυσι άνηκε στη Σίτι και τον Γιαν Γούτο, που βρίσκεται στην Τζιρόνα, επίσης με τη μορφή δανεισμού!

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Στο γεγονός πως το επενδυτικό fund της Μάντσεστερ Σίτι, έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την απίθανη πορεία της Τζιρόνα στο ξεκίνημα της La Liga. Μένει να δούμε πού μπορεί αυτό να φτάσει. Διότι αισίως, αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά, δεν είναι καλό να βρίσκει κανείς τη «Βασίλισσα» μετά από ήττα, στο ντέρμπι με την Ατλέτικο…

Δημήτρης Μανάκος