Ο Πεπ υπέστη πρωτόγνωρο αποκλεισμό, αλλά ήξερε πως το quadruple… δεν ήταν εφικτό (vid)

Πέρυσι δεν κατάφερε να το κάνει. Έμεινε στο τρεμπλ, που και πάλι ήταν ιστορικό. Φέτος, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχασε έναν στόχο από Σεπτέμβρη μήνα; Ή μήπως, τελικά, δεν ήταν στόχος το Λιγκ Καπ; Όπως και να ‘χει, ο Καταλανός υπέστη έναν αποκλεισμό που όμοιό του δεν είχε βιώσει ξανά, ωστόσο, μάλλον έχει ήρεμο το κεφάλι του…  



Ο Πεπ υπέστη πρωτόγνωρο αποκλεισμό, αλλά ήξερε πως το quadruple… δεν ήταν εφικτό (vid)

Η Σίτι είδε τον Ίσακ να σκοράρει στο «St. James’ Park» και αυτό το γκολ ήταν αρκετό ώστε ο Έντι Χάου να οδηγήσει τη Νιούκαστλ στην πρόκριση στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ εις βάρος των «πολιτών».

Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε και τον πρώτο αποκλεισμό του Πεπ στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στα χρονικά της θητείας του στην Μάντσεστερ Σίτι από το 2016 και μετά!

Οι κατακτήσεις ήταν τέσσερις σερί από το 2018 έως το 2021, στην πρώτη του σεζόν ο Γκουαρδιόλα αποκλείστηκε στον 4ο γύρο, ενώ, από το 2022 και μετά δεν έχει καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο. Του φετινού αποκλεισμού, είχαν προηγηθεί αυτοί στη φάση των «16» (2022) και στα προημιτελικά (2023).

Βέβαια, ίσως να μην πείραξε και τόσο πολύ όλο αυτό τον κόουτς των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ. «Πιστεύετε ότι ήταν στόχος το quadruple; Ελάτε τώρα…» είπε ο Πεπ λίγο μετά το 1-0 της Νιούκαστλ το βράδυ της Τετάρτης.

Και μπορεί στο φινάλε της αναμέτρησης με τις «καρακάξες» να εξέφρασε τα έντονα παράπονά του προς τη διαιτησία για ό,τι συνέβη στο ματς, αλλά μάλλον… κοιμήθηκε άνετα το βράδυ, παρά την απώλεια του στόχου. Ή μήπως τελικά δεν ήταν στόχος;

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης