Ο τρόπος που ο Σουάρες «τρόμαζε» τις άμυνες πριν μια δεκαετία, δείχνει στον Νούνιες τι πρέπει να κάνει στο Άνφιλντ!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα στατιστικά δεν αποτυπώνουν! Αυτά που ακριβώς φέρνει ο Ντάργουιν Νούνιες στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ όταν παίζει! Και παρά τη γκρίνια που υπάρχει όταν χάνει εύκολες φάσεις έρχεται ένα γκολ όπως αυτό που έβαλε με τη Γουέστ Χαμ και αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ξεχωριστός φορ είναι! Ο Λουίς Σουάρες είχε αντίστοιχα προβλήματα στο ξεκίνημα της παρουσίας του στο Άνφιλντ και η συνέχειά του ήταν απόρροια του πόσο δούλεψε. Ο Νούνιες πρέπει να διδαχτεί από τον τρόπο που ο συμπατριώτης του προσαρμόστηκε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο τρόπος που ο Σουάρες «τρόμαζε» τις άμυνες πριν μια δεκαετία, δείχνει στον Νούνιες τι πρέπει να κάνει στο Άνφιλντ!

Οι έξυπνοι παίκτες μερικές φορές επηρεάζουν τα παιχνίδια χωρίς καν να χρειάζεται να αγγίξουν την μπάλα, με απλή κίνηση και τοποθέτηση. Ο Ουρουγουανός είναι ένα νούμερο 9 των παλιών εποχών, αλλά με ταχύτητα που προκαλεί πανικό και όλεθρο. Και αυτό είναι πολύτιμο σε κάθε ομάδα και τα στατιστικά συχνά δεν έχουν κατηγορία και τρόπο να αποτυπώσουν αυτήν την αγωνιστική επιρροή!

Είτε το επιβεβαιώνουν λοιπόν οι αριθμοί είτε όχι, πώς προετοιμάζονται οι αμυντικοί για αυτό το χάος που φέρνει ο τύπος αυτός μέσα στο γήπεδο; Απλώς δεν μπορούν. Και αν το δοκιμάσουν, τότε ανοίγει χώρους  για τον Σαλάχ και τον Ντίας ή τον Χάκπο και τον Ζότα, ανάλογα με το ποιος είναι δίπλα και γύρω του!

Αυτό που ξεχνάμε μερικές φορές  είναι πως είναι νεαρός, μόλις 24 ετών και θα χάσει κάποιες φάσεις λόγω κυρίως άγχους! Ο Νούνιες πρέπει να μάθει από τον τρόπο με τον οποίο ο Σουάρες πέτυχε έπειτα από την πρώτη δύσκολη σεζόν του  το 2011-12 στην Αγγλία! Μόλις ο Σουάρες πήρε όλο και περισσότερα  παιχνίδια εκείνη τη σεζόν, ξεκίνησε το 2012-13 να δείχνει το πραγματικό του ταλέντο. Και το 2013-14 παραλίγο να κερδίσει το πρωτάθλημα σχεδόν μόνος του για τη Λίβερπουλ.

Όλοι περιμένουν να συμβεί το ίδιο με τον Ντάργουιν. Φυσικά και δεν υπάρχουν πάντα ούτε δεδομένα ούτε εξελικτική διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως είναι ολοφάνερο πως έχει πάρα πολλές δυνατότητες και θα είναι σε άλλο επίπεδο μόλις αποκτήσει περισσότερο χρόνο παιχνιδιού!

Θα βελτιωθεί χωρίς αμφιβολία, και ήδη το κάνει σε σύγκριση με την περσινή σεζόν! Όσο για τον ρυθμό δουλειάς του, και για τα γκολ και για τις ασίστ έρχεται ήδη σημαντική βελτίωση!

Ο Ουρουγουανός θα ηρεμήσει περισσότερο μόλις μπει πλήρως στον ρυθμό και την τακτική της ομάδας και ήδη δείχνει σημάδια ότι θα δικαιολογήσει πλήρως τα 85 εκατομμύρια λίρες που κουβαλάει ως ταμπέλα. Πέρυσι, σε μία προβληματική Λίβερπουλ, αυτό δεν ήταν εύκολο, αλλά επιμένω ότι εάν εκείνος βρισκόταν στη Μάντσεστερ Σίτι θα είχε πετύχει την περασμένη περίοδο τουλάχιστον 30 γκολ με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Πεπ.

Όσο για το ότι δεν είναι ένας φορ που τελειώνει κυνικά τις φάσεις, συμφωνώ, αλλά το ότι σκοράρει το αδύνατο και χάνει την εύκολη ευκαιρία συμβαίνει σε πολλούς! Στην ομάδα, οι ίδιοι οι συμπαίκτες του λένε πως είναι πολύ χρήσιμος γιατί τα τρεξίματα και η παρουσία του «τρομάζουν» την αντίπαλη άμυνα! 

Ο Κλοπ πιστεύει ότι έρχονται περισσότερα θετικά πράγματα από αυτόν και για να είμαι ξεκάθαρος ο Νούνιες της Μπένφικα ακόμα δεν έχει φανεί με τη φανέλα της Λίβερπουλ ωστόσο είναι  παίκτης κλάσης που οι οπαδοί της Λίβερπουλ ανυπομονούν να δουν να πατάει στο χορτάρι και το νιώθεις ακόμα και αν μπαίνει ως αλλαγή. Ακόμα κι αν δεν φτάσει τα νούμερα που σκόραρε για την Μπενφίκα, ακόμα και αν δεν πλησιάσει αυτά που έκανε ο Σουάρες πάλι πιστεύω πως θα αποδειχθεί απαραίτητος για τον Κλοπ!