Αυτή την Μπράιτον κέρδισε η ΑΕΚ: Πέντε στα έξι, 3η θέση και ρεκόρ που θυμίζει… Τσάρλτον!

Φανταστική για ακόμη ένα ματς. Και με εννέα αλλαγές στην ενδεκάδα. Και δίχως τον Πασκάλ Γκρος. Και με κακή ψυχολογία λόγω της ΑΕΚ. Και με κούραση. Και ούσα πίσω στο σκορ από την Μπόρνμουθ. Η Μπράιτον τα κατάφερε, έκανε… μεγαλύτερη τη νίκη της ελληνικής ομάδας και θύμισε σε όλους την Τσάρλτον του 2005-06!



 Αυτή την Μπράιτον κέρδισε η ΑΕΚ: Πέντε στα έξι, 3η θέση και ρεκόρ που θυμίζει… Τσάρλτον!

Ας μην αμφισβητούμε την Μπράιτον. Και ταυτόχρονα, ας μην υποβαθμίζουμε, όσοι καταλαβαίνουμε ποια είναι και τι κάνει η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, την τεράστια νίκη της ΑΕΚ.

Ανεξαρτήτως χρώματος και ποιας ομάδας υποστηρικτές είμαστε στην χώρα μας, αυτό που κατάφερε να πράξει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, είναι άκρως εντυπωσιακό. Και αισίως, οι «γλάροι» φρόντισαν να μας το θυμίσουν, επικρατώντας με 3-1 της Μπόρνμουθ στην 6η αγωνιστική της Premier League.

Μπορεί ως εγχείρημα να ακούγεται απλό, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η Μπράιτον παρατάχθηκε με εννέα αλλαγές, με τον Εστουπινιάν και τον Γκίλμουρ να είναι οι μόνοι συνδετικοί κρίκοι με το ματς της «Ένωσης».

Παράλληλα, η… κουρασμένη Μπράιτον βρέθηκε πίσω στο σκορ. Δέχθηκε γκολ πρώτη και κλήθηκε να ανατρέψει την αναμέτρηση, ώστε να φτάσει στην 5η της νίκη στις πρώτες έξι αναμετρήσεις της Premier League. Και το κατάφερε.

Ο Μιτόμα πέρασε ως αλλαγή στο ματς, σκόραρε δις και η Μπράιτον έγινε η μοναδική ομάδα που έχει πάρει τουλάχιστον τέσσερα γκολ από τις φετινές αλλαγές της σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Το 3-1 είναι γεγονός και οι «γλάροι» ανέβηκαν στην 3η θέση της κατάταξης, όντες πίσω μόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ και πάνω από τις αήττητες Άρσεναλ και Τότεναμ!

Κατέρριψαν μάλιστα και ένα ρεκόρ που είχε… 18 χρόνια να κάνει την εμφάνισή του. Ποιο είναι αυτό; Το ότι η Μπράιτον είναι πλέον και με τη «βούλα», η πρώτη ομάδα που δεν εντάσσεται στο Big 6, αλλά έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς στα έξι πρώτα παιχνίδια της, τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ποια ήταν η προηγούμενη; Η Τσάρλτον της σεζόν 2005-06!

Αυτή την Μπράιτον κέρδισε η ΑΕΚ! Μία ομάδα πρότυπο στην Αγγλία και παράδειγμα για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη…

Δημήτρης Μανάκος