Ο Κέιν έβαλε τρία γκολ με την Μπάγερν, αλλά η Bundesliga… διαφωνεί με το «χατ-τρικ»!

Δύο βασικές προϋποθέσεις πρέπει να έχει κάνει πράξη ένας ποδοσφαιριστής, προκειμένου να θεωρήσουν οι Γερμανοί πως κατέγραψε χατ-τρικ. Σε διαφορετική περίπτωση, απλώς έχει σκοράρει τρεις φορές. Πράγμα δηλαδή που πιστεύουν και για τον Χάρι Κέιν!



Ο Κέιν έβαλε τρία γκολ με την Μπάγερν, αλλά η Bundesliga… διαφωνεί με το «χατ-τρικ»!

Μπορεί ο Χάρι Κέιν να σκόραρε τρεις φορές με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, για πρώτη φορά στην καριέρα του, μπορεί να «έγραψε» ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της που σημειώνει τουλάχιστον έξι γκολ στα πέντε πρώτα παιχνίδια της, μπορεί να κατέρριψε κάθε λογής ρεκόρ, όμως η Bundesliga έχει άλλη άποψη.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πράγματι, ο Χάρι Κέιν βρήκε δίχτυα τρεις φορές απέναντι στην Μπόχουμ, στο 7-0 της Μπάγερν Μονάχου. Έκανε το 2-0 νωρίς στο πρώτο μέρος, ανέβασε τον δείκτη του σκορ με πέναλτι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με όμορφο τακουνάκι στο φινάλε.

Πρακτικά, κατέγραψε χατ-τρικ. Στην Bundesliga όμως, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση, προκειμένου τρία γκολ να χαρακτηριστούν… «πραγματικό χατ-τρικ». Ποια είναι αυτή;

Να επιτευχθούν από τον ίδιο ποδοσφαιριστή, στο ίδιο ημίχρονο και να μην έχει μεσολαβήσει άλλος σκόρερ!

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, ο Χάρι Κέιν δεν καλύπτει καμία εκ των δύο περιπτώσεων, με συνέπεια να έχει σκοράρει τρία γκολ, αλλά να… απέχει πολύ από το «real hat-trick»!

Δημήτρης Μανάκος