Όσο οι Σαουδάραβες έκαναν χαμό, ο Σαλάχ ετοιμαζόταν για μεγάλα πράγματα! (vid)

Έφτασε στα 42 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την κόκκινη φανέλα. Έπιασε τον Τιερί Ανρί στην κορυφή μιας τρομερής επίδοσης. Έχει συνεισφέρει είτε με γκολ είτε με δημιουργία σε καθένα από τα 12 πιο πρόσφατα παιχνίδια του. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ προετοίμαζε τα … μαγικά του από το καλοκαίρι, παρά τον χαμό που έκαναν οι Σαουδάραβες!  



Όσο οι Σαουδάραβες έκαναν χαμό, ο Σαλάχ ετοιμαζόταν για μεγάλα πράγματα! (vid)

Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ κάνει ό,τι περνάει… από τα πόδια του για το καλό της Λίβερπουλ και είναι ένας από τους λόγους του τρομερού αήττητου σερί που «τρέχει» η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο πρωτάθλημα έχοντας φτάσει αισίως στα 16 ματς από την περασμένη αγωνιστική περίοδο!

Στην Ευρώπη αποφεύχθηκε η τεράστια έκπληξη από την Λασκ και οι «κόκκινοι» κατάφεραν με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσουν στο υπέρ τους 3-1 για την θετική έναρξη των υποχρεώσεών τους στο φετινό Europa League. ¶λλωστε, ο Κλοπ έβαλε τον πήχη στην κορυφή για το τουρνουά, τονίζοντας πως η ομάδα του θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους.

Στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της ομάδας, η συμβολή του Μοχάμεντ Σαλάχ είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική. Ο Αιγύπτιος που το καλοκαίρι δεν μπορούσε να ηρεμήσει απΆ όσα λέγονταν, γράφονταν, αλλά και έφταναν επίσημα σΆ εκείνον από την Σαουδική Αραβία, κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστος. Να σεβαστεί τους «κόκκινους», να παραμείνει αφοσιωμένος στο κλαμπ, να τιμήσει το ηγεμονικό του συμβόλαιο και να το αποδεικνύει αυτό σε κάθε ματς στο χορτάρι.

Μαζί και με το γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει πλέον καταφέρει να συμμετέχει σε τέρματα για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού, στα 12 πιο πρόσφατα παιχνίδια που έχει δώσει το «παρών»!

Σκόραρε κόντρα σε Τότεναμ, Φούλαμ και Μπρέντφορντ, έκανε τρεις ασίστ απέναντι στην Λέστερ, έφτιαξε γκολ απέναντι σε ¶στον Βίλα, Σαουθάμπτον και Τσέλσι, βρήκε δίχτυα με τις Μπόρνμουθ, την Λασκ και τους «χωριάτες» ενώ, δημιούργησε στις αναμετρήσεις με Νιούκαστλ και Γουλβς (2).

Όσο για την Ευρώπη, εκεί πλέον μετράει 42 τέρματα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την κόκκινη φανέλα, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση στο κομμάτι των τερμάτων με έναν αγγλικό σύλλογο στα τουρνουά της UEFA, κάνοντας… παρέα στον Τιερί Ανρί.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης