Με μόλις 30 εκατ.λίρες, ο Έντεγκααρντ γίνεται μια από τις καλύτερες μεταγραφές ever!

Πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρώτο ματς της Άρσεναλ στη διοργάνωση μετά από 6 χρόνια, ένας μεγάλος πρωταγωνιστής που το απολαμβάνει. Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ αναδείχθηκε MVP και γενικότερα αναδεικνύεται σε μια από τις καλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει ποτέ, με δεδομένο ότι κόστισε μόλις 30 εκατ.λίρες σε μια εποχή με… τρελά χρήματα στην αγορά.  



Με μόλις 30 εκατ.λίρες, ο Έντεγκααρντ γίνεται μια από τις καλύτερες μεταγραφές ever!

Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός έκανε την καλύτερη επιλογή μετακομίζοντας στο Λονδίνο το 2021 για το δεύτερο μισό εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, αφού στην Ρεάλ Μαδρίτης, όσο κι αν για εκείνον αποτελούσε το μεγάλο βήμα και την μεγάλη ευκαιρία για ανάδειξη, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά.

Η «βασίλισσα» δεν επένδυσε σ’ εκείνον, ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να βρει το ρόλο που θα ήθελε, δεν μπορούσε να δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας, παραχωρήθηκε δανεικός, όπως συνέβη και με την Άρσεναλ, αλλά οι «κανονιέρηδες» έγιναν το νέο σπίτι του.

Κι εκεί, όχι απλά είναι ένας από τους πιο λαμπερούς και σημαντικούς ποδοσφαιριστές στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα, αλλά είναι πλέον και ο αρχηγός! Και ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες της ομάδας και του περιβραχιονίου που φοράει στο μπράτσο του!

Το απέδειξε και στη μεγάλη επιστροφή της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2017, σκοράροντας και δημιουργώντας ένα γκολ, για να παραλάβει και το βραβείο του MVP της αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν, προσφέροντας ενθουσιασμό και ορμή ενόψει της συνέχειας για το κλαμπ της πρωτεύουσας.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης