Η βραδιά που ο Χάαλαντ έδωσε την σκυτάλη στον Άλβαρες

Ο Νορβηγός δεν μπορούσε με τίποτα να βρει δίχτυα και έπρεπε κάποιος άλλος να… γεμίσει τα παπούτσια του. Και αυτό το έκανε ο Άλβαρες, με την ευγενική «χορηγία» του Χάαλαντ που του έφτιαξε και το πρώτο από τα δύο γκολ. Ο Αργεντινός έκανε ό,τι μπορούσε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και… μονοπώλησε τις ευκαιρίες της Σίτι για την ανατροπή.  



Η βραδιά που ο Χάαλαντ έδωσε την σκυτάλη στον Άλβαρες

Οι «πολίτες» γνώριζαν πως έπρεπε να κάνουν μεγάλη υπομονή και να παίξουν το παιχνίδι τους παραμένοντας πιστοί στις ποδοσφαιρικές του αρχές κόντρα στους Σέρβους, το βράδυ της Τρίτης. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε δοκάρι, ο Γκλάζερ έβγαζε ό,τι πήγαινε προς την εστία του, ο Μπουκαρί έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους στο Μάντσεστερ και κάποιος έπρεπε να το πάρει πάνω του.

Αυτό, το έκανε ο Χούλιαν Άλβαρες. Με γκολ στο 47ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Χάαλαντ που αποφάσισε να δημιουργήσει από τη στιγμή που δεν μπορούσε να σκοράρει, αλλά και με… ευγνωμοσύνη για το λάθος του Γκλάζερ λίγο αργότερα, ο Αργεντινός επιθετικός της Σίτι έγινε καθοριστικός.

Ήταν η βραδιά που θέλησε και κατάφερε να το πάρει πάνω του. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε συμμετοχή σε 15 τελικές για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, είτε με τον ίδιο να προσπαθεί για το γκολ (8 φορές), είτε δημιουργώντας καλή στιγμή μπροστά από την αντίπαλη εστία (7).

Οι μοναδικοί που είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή σε ευκαιρίες της ομάδας τους σε ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν οι Αριέν Ρομπέν (23, κόντρα στην Τσέλσι τον Μάιο του 2012), Κακά (21, κόντρα στην Σέλτικ τον Μάρτιο του 2007) και Κριστιάνο Ρονάλντο (από 17, κόντρα σε Τότεναμ και Ρόμα, τον Απρίλη του 2011 και τον Μάρτιο του 2016 αντίστοιχα).

Πλέον, ο διεθνής επιθετικός και φυσικά κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον περασμένο Δεκέμβρη, έχει 5 γκολ και 11 ασίστ σε αναμετρήσεις Τσάμπιονς Λιγκ!

Κώστας Ζάλιαρης