Στα «αστέρια» είναι δύσκολα, αλλά η Νιούκαστλ… επιβίωσε στην Ιταλία! (vids)

Με απόδοση κατώτερη του μετρίου και μία απόλυτη προσήλωση μόνο στα ανασταλτικά της καθήκοντα, η Νιούκαστλ πιέστηκε πολύ, αλλά άντεξε στην Ιταλία, μένοντας στο 0-0 με τη Μίλαν, στην επιστροφή της στην Ευρώπη. Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι, κομβικός ο Πόουπ, σημαντικός πάντως ο βαθμός στην πρώτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League!



Στα «αστέρια» είναι δύσκολα, αλλά η Νιούκαστλ… επιβίωσε στην Ιταλία! (vids)

Γεγονός είναι η επιστροφή της Νιούκαστλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τις «καρακάξες» να παίζουν για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία εκτός Αγγλίας και να καταφέρνουν να μην ηττηθούν από τη Μίλαν, στο «Σαν Σίρο», στην 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Έντι Χάου παρατάχθηκε στην Ιταλία με στόχο να μην ηττηθεί και χρειάστηκε αρκετά μεγάλη δόση τύχης για να το κάνει πράξη και να διατηρηθεί μέχρι τέλους η «λευκή» ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 12ο λεπτό, όταν ο Πομπέγκα δοκίμασε τον Πόουπ, αλλά αυτός αντέδρασε, πράγμα που συνέβη και στην εξέλιξη της φάσης, με τον Τσουκουέζε να βλέπει τον Άγγλο να τον σταματά από κοντά.

Η Μίλαν συνέχισε να πιέζει και ο Πόουπ χρειάστηκε να προβεί και σε μία τρίτη απόκρουση στο 14ο λεπτό στον Ολιβιέ Ζιρού, που αναζήτησε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, με κάθε τρόπο, το 10ο γκολ της καριέρας του κόντρα στη Νιούκαστλ.

Από εκεί και πέρα, χρειάστηκε να περάσουν 18 λεπτά, για να δημιουργηθεί εκ νέου μία απειλητική κατάσταση, και πάλι με τον Ζιρού, ενώ στο «ριμπάουντ» βρέθηκε ο Πομπέγκα, με την προσπάθειά του να κόβεται.

 

 

Η Νιούκαστλ πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0, αισθανόταν ικανοποιημένη και επιχείρησε να το διατηρήσει μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης. «Πάγωσε» τον ρυθμό, δεν απειλήθηκε άμεσα και πάλι, με την πρώτη σοβαρή προσπάθεια στο δεύτερο μέρος από πλευράς γηπεδούχων, να έρχεται στο 74’, έπειτα από κεφαλιά του Ραφαέλ Λεάο.

Ο Πούλισικ έδωσε «πνοή» στη Μίλαν, απείλησε, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε, το ίδιο συνέβη και με το σουτ του Τέο Ερναντές, ενώ μέχρι το 80ο λεπτό, οι «καρακάξες» είχαν πραγματοποιήσει μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες, έναντι 22 των Ιταλών.

Η αναγκαστική αλλαγή του Μενιάν έδωσε… αισιοδοξία στη Νιούκαστλ, με τον Σπορτιέλο να παίρνει τη θέση του, αλλά η φιλοξενούμενη δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις, πλην του 94ου λεπτού, στο σουτ του Λόνγκσταφ. Κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και η πρώτη ισοπαλία της Νιούκαστλ στην Ευρώπη, μετά τον Απρίλιο του 2023 και το 1-1 με την Μπενφίκα, είναι γεγονός.

Δημήτρης Μανάκος