Ο «όμιλος του θανάτου» με τη Νιούκαστλ… βγάζει Πρωταθλητή Ευρώπης!

Η Νιούκαστλ 20 χρόνια μετά, απόψε θα κάνει σέντρα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και το δικό της, πιο δύσκολο απ’ όλα τα υπόλοιπα, γκρουπ της φάσης των ομίλων, είναι εκείνο που … παραδοσιακά βγάζει Πρωταθλητή Ευρώπης, από την εποχή της νέας μορφής της διοργάνωσης!  



Ο «όμιλος του θανάτου» με τη Νιούκαστλ… βγάζει Πρωταθλητή Ευρώπης!

Οι «καρακάξες» φιλοξενούνται από την Μίλαν στο «Σαν Σίρο», με την ομάδα του Έντι Χάου να ευελπιστεί να την ευνοήσει το βαρύτατο 5-1 με το οποίο οι «ροσονέρι» ηττήθηκαν από την Ίντερ και να μην τους γυρίσει μπούμερανγκ με την αντίδραση που θα ψάξουν να βγάλουν οι Μιλανέζοι.

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει για την αγγλική ομάδα, άλλο τόσο είναι πιθανό – έστω και με ένα μικρό ποσοστό επιβεβαίωσης – να βγει η νέα κάτοχος του τροπαίου από τον συγκεκριμένο όμιλο που είναι… φωτιά!

Από την σεζόν 2003-2004, όταν και εφαρμόστηκε η τωρινή μορφή του τουρνουά, το 30% των ομάδων (6/20) που έφτασαν μέχρι τέλους και κατέκτησαν τον τίτλο προήλθαν από το Group F.

Φέτος, εκεί μαζί με τις Νιούκαστλ και Μίλαν βρίσκονται επίσης οι Μπορούσια Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν. Έξι αγωνιστικές, γεμάτες… ντέρμπι!