Οι ομάδες που ανέβηκαν το καλοκαίρι αντικρίζουν ήδη την δύσκολη ζωή στην Πρέμιερ...

Η Μπέρνλι πήρε τον πρώτο της βαθμό, αλλά φυσικά δεν μπορεί να είναι αρκετό. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχασε τα πάντα στο φινάλε με την Τότεναμ. Η Λούτον απολαμβάνει τις εμπειρίες, αλλά κατανοεί την διαφορά επιπέδου. Οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν το καλοκαίρι στην Πρέμιερ, τα έχουν βρει σκούρα από πολύ νωρίς…  



Οι ομάδες που ανέβηκαν το καλοκαίρι αντικρίζουν ήδη την δύσκολη ζωή στην Πρέμιερ...

Το βράδυ της Δευτέρας οι «clarets» του Βινσέν Κομπανί προσπάθησαν ξανά, αλλά έμειναν… στου δρόμου τα μισά. Ακόμα κι αν προηγήθηκαν στο φινάλε του πρώτου μέρους, ακόμα κι αν σκόραραν και στο δεύτερο ημίχρονο με το γκολ όμως να μην μετράει, πήραν τον πρώτο τους βαθμό και απέτυχαν να… σπάσουν το ρόδι για φέτος. Όσο «τρένο» κι αν πήγε η ομάδα την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Τσάμπιονσιπ, φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά…

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επίσης δεν έχει πανηγυρίσει «τρίποντο» στο πρωτάθλημα μετά από πέντε αγωνιστικές. Θα μπορούσε να το έχει κάνει προς έκπληξη όλων το Σάββατο, στην έδρα της Τότεναμ, αλλά «κατέρρευσε» παντελώς στις καθυστερήσεις, δέχθηκε δυο τέρματα και έφυγε με άδεια χέρια από την πρωτεύουσα σε ένα ματς που είχε απίστευτο φινάλε.

Η Λούτον από την πλευρά της κάνει ό,τι μπορεί. Είναι συμβιβασμένη με το γεγονός πως κάθε ματς είναι απέναντι σε «θηρία» και μπαίνει στην «αρένα» για να κάνει ό,τι καλύτερο της βγει. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και αυτό γίνεται εμφανές σε κάθε της παρουσία. Παρ’ όλα αυτά, το απολαμβάνει.

Και οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν το καλοκαίρι στην μεγάλη κατηγορία, αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη και ζόρικη είναι η ζωή στην λαμπερή Πρέμιερ. Δεν έχουν πάρει νίκες, κατανοούν πως χρειάζονται τρομερή δουλειά για να φτάσουν να διεκδικήσουν θετικά αποτελέσματα και επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως… κάθε αρχή είναι και απίστευτα δύσκολη για τον καθένα.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης