Έρικ, αυτά δεν τα σκέφτηκες; Ας μην λέμε στην Μπράιτον για χρήματα!

Είσαι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αντιμετωπίζεις την Μπράιτον των οκτώ εκατομμυρίων στην βασική της ενδεκάδα. Των 34ων εκατομμυρίων ακριβότερης μεταγραφής ιστορικά και της πιο δαπανηρής πώλησης στην ιστορία της Premier League. Χάνεις. Μπορεί να συμβεί. Και μετά επιλέγεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου, με τους «γλάρους» που πετούν… ψηλά, με ισχνά οικονομικά δεδομένα;



Έρικ, αυτά δεν τα σκέφτηκες; Ας μην λέμε στην Μπράιτον για χρήματα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττάται με 3-1 από την Μπράιτον στο «Ολντ Τράφορντ» και ο Έρικ Τεν Χαγκ μπαίνει στην διαδικασία να συζητήσει για… οικονομικά δεδομένα, λέγοντας πως ναι μεν η ομάδα του προέβη σε ακριβές κινήσεις, όμως κάτι ανάλογο συνέβη και με τους «γλάρους».

Πρόκειται για μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις. Και δεν είναι παράλογο. Το πρώτο επιχείρημα όσων κατέκριναν τον Ολλανδό προπονητή είναι πως… δεν καταλαβαίνει πού βρίσκεται. Είσαι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν πρέπει να μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεσαι με την Μπράιτον, παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Το δεύτερο και βασικότερο επιχείρημα όμως, αφορά τα ρεαλιστικά οικονομικά δεδομένα των δύο ομάδων. Τι εννοούμε με αυτό; H Μπράιτον επικράτησε στο «Ολντ Τράφορντ», για δεύτερη διαδοχική χρονιά, με μία ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που της κόστισε… οκτώ εκατομμύρια.

Συνεπώς, οποιαδήποτε αναφορά σε χρήματα από τον Ολλανδό, δεν έχει καμία βάση. Τέλος, υπάρχει και ένας τρίτος λόγος που ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία να συγκρίνει τις δύο ομάδες. Διότι η ακριβότερη κίνηση της Μπράιτον, ανέρχεται στα 34 εκατομμύρια και είναι ο Ζοάο Πέδρο, τη στιγμή που η πιο «φαντεζί» κίνησή της είναι ο Ανσού Φατί, που αφίχθη στο «Άμεξ» με τη μορφή δανεισμού.

Απεναντίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να δώσει 70 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Μέισον Μάουντ, άλλα τόσα για τον Χόιλουντ, να καταστήσει ιδιαίτερα δαπανηρή την προσθήκη του Αντρέ Ονάνα και να πείσει τη Φιορεντίνα να πει επιτέλους το «ναι» για τον Άμραμπατ.

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο συλλόγων. Ένας λόγος παραπάνω δηλαδή, για να προσέχει περισσότερο ο Έρικ Τεν Χαγκ τι λέει…

Δημήτρης Μανάκος