Ποιος είναι ο Γιουκινάρι Σουγκαβάρα που θέλει ο Κλοπ στη Λίβερπουλ; (vids)

Συνεπέστατος στα αμυντικά του καθήκοντα. Με εξαιρετική περσινή σεζόν, την παραγωγικότερη της καριέρας του. Με οκτώ ασίστ στο πρωτάθλημα και με κορυφαίο συμπαίκτη τον Παντελή Χατζηδιάκο. Με έξι συνεργασίες με τον Βαγγέλη Παυλίδη και ισάριθμες εμφανίσεις με την εθνική Ιαπωνίας. Γνωρίζει τον Έντο, δεν έχει αποβληθεί ποτέ στην καριέρα του. Κυρίες και κύριοι, ο Γιουκινάρι Σουγκαβάρα!



Ποιος είναι ο Γιουκινάρι Σουγκαβάρα που θέλει ο Κλοπ στη Λίβερπουλ; (vids)

Ναι, πριν από μερικές ώρες προέκυψε μία φήμη. Ένα ακόμη μεταγραφικό σενάριο, από αυτά που συνηθίζει να εμπλέκεται το Big 6. Και αυτό, στην προκειμένη περίπτωση, αφορά τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Είναι δεδομένο πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι «κόκκινοι» αναζήτησαν και έναν δεξιό μπακ, ο οποίος επί της ουσίας θα καλύπτει τον Αλεξάντερ Άρνολντ, όταν απουσιάζει. Έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, με διάθεση για εξέλιξη, που θα αφιχθή στο «Άνφιλντ» προσγειωμένος και πάνω από όλα, με την πλήρη εικόνα των πραγμάτων.

Πως προορίζεται δηλαδή για την θέση του… εφεδρικού μπακ και πως δεν θα πρέπει – τουλάχιστον στο ξεκίνημα – να έχει βλέψεις για τη θέση του βασικού. Πρακτικά, ένας Κώστας Τσιμίκας στο άλλο άκρο της άμυνας.

Και αυτός, ακούει στο όνομα Γουκινάρι Σουγκαβάρα. Ναι, ελάχιστοι θα τον γνωρίζουν. Πρόκειται για τον βασικό, ακραίο οπισθοφύλακα της Άλκμααρ. Της μοναδικής δηλαδή ομάδας που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Ένα μπακ που έχει φύσει επιθετικές τάσεις, γεγονός που «μαρτυράται» και από το ότι πέρυσι σκόραρε τέσσερις φορές σε όλες τις διοργανώσεις, τρεις σε επίπεδο πρωταθλήματος, καταγράφοντας και οκτώ ασίστ στην Eredivisie.

Βρίσκεται στην Άλκμααρ πριν καν ενηλικιωθεί και από τη σεζόν 2020-21 και έπειτα, αποτελεί τον βασικό μπακ της. Σε καμία από τις τρεις προηγούμενες χρονιές, έχει καταγράψει λιγότερες από 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Δεν χτυπά εύκολα, είναι απόλυτα συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν έχει αποβληθεί ποτέ, ούτε με απευθείας κόκκινη κάρτα, ούτε με δύο κίτρινες.

Ποιος είναι ο παίκτης που τον γνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον; Ο Ράιντερς, με τον οποίο έχει συνυπάρξει σε 117 ματς και εν συνεχεία, ο Παντελής Χατζηδιάκος με δύο λιγότερα. Χαμηλότερα στη σχετική λίστα ο Βαγγέλης Παυλίδης, με τον οποίο έχει βρεθεί στο γήπεδο σε 85 περιπτώσεις, έχοντας συνεργαστεί και σε έξι γκολ!

Όσον αφορά την εθνική Ιαπωνίας; Ο Σουγκαβάρα έχει αγωνιστεί έξι φορές με το εθνόσημο της χώρας του και στις τέσσερις από αυτές, έχει παίξει μαζί με τον Γουατάρου Έντο της Λίβερπουλ.

Φυσικά και το ενδιαφέρον των «κόκκινων», μπορεί να πηγάζει από τον Έντο. Αλλά η περίπτωση του Σουγκαβάρα φαντάζει εξαιρετική…

Δημήτρης Μανάκος