Όλοι μιλούν για την Τσέλσι, αλλά η Γιουνάιτεντ ξόδεψε τα περισσότερα για το ρόστερ της!

Περισσότερα και από την Σίτι, περισσότερα και από την Παρί Σεν Ζερμέν! Όχι, δεν είναι η Τσέλσι που… της έχει βγει τ’ όνομα με τις κινήσεις του Μποέλι σε αυτό τον έναν χρόνο παρουσίας του στην ιδιοκτησία, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει διαθέσει τα περισσότερα χρήματα παγκοσμίως για το ρόστερ της.



 Όλοι μιλούν για την Τσέλσι, αλλά η Γιουνάιτεντ ξόδεψε τα περισσότερα για το ρόστερ της!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ενισχύθηκαν και φέτος σημαντικά, κυρίως με την απόκτηση του Ράσμους Χόιλουντ για την επίθεση, προκειμένου να βρεθούν τα γκολ που έχουν λείψει από την ομάδα και που είναι απαραίτητα, από τη στιγμή που φέτος το κλαμπ βρίσκεται ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γιουνάιτεντ έπιασε κορυφή στα χρήματα που έχει διαθέσει για να συγκεντρώσει τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της, φτάνοντας στα 991,7 εκατ.λίρες, ξεπερνώντας την Τσέλσι που βρίσκεται στην 2η θέση!

Οι «μπλε» του Λονδίνου έχουν ελάχιστα λιγότερα εκατομμύρια που έδωσαν για τους ποδοσφαιριστές του, με το δικό τους ποσό να φτάνει στα 977,9 εκατομμύρια. Συνολικά, πάντως, 8 ομάδες της Premier League βρίσκονται εντός του Top-10, όπου συμπεριλήφθηκαν επίσης οι Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν.

Η έρευνα του CIES Football Observatory παρουσιάζει πως τα αγγλικά κλαμπ – φυσικά λόγω των τρομερών οικονομικών συνθηκών με την συμφωνία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τα τεράστια έσοδα από χορηγίες – κυριαρχούν και καταφέρνουν να γεμίσουν με ποιότητα το ρόστερ τους. Αλλά και αυτό μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αφού στο χορτάρι μπορεί να βγουν άλλα πράγματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μονάχα η Λούτον βρίσκεται εκτός… 100άδας σε ό,τι αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα!

Αναλυτικά η λίστα, όπως δημοσιεύθηκε: