Ο Σκόουλς σε ρόλο ήρωα στο «Χάμπτεν Παρκ» και η γλυκόπικρη εκδίκηση των Σκωτσέζων (vids)

Η Γλασκώβη γιορτάζει ποδοσφαιρικά απόψε με την μεγάλη φιλική κόντρα της Αγγλίας με την Σκωτία για τα 150 χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση στο γήπεδο και το England365 θυμάται τα παιχνίδια του 1999 στα Playoffs των προκριματικών του Euro 2000! Ο Πολ Σκόουλς έκανε το «Χάμπντεν Παρκ» να σωπάσει, το ίδιο όμως «έπαθε» και το Γουέμπλεϊ στην ρεβάνς.  



Ο Σκόουλς σε ρόλο ήρωα στο «Χάμπτεν Παρκ» και η γλυκόπικρη εκδίκηση των Σκωτσέζων (vids)

Η αποψινή βραδιά θα είναι τρομερά ιδιαίτερη για το βρετανικό ποδόσφαιρο με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο έθνη τα οποία δεδομένα θέλουν να επιβληθούν το ένα έναντι του άλλου στον αγωνιστικό χώρο.

Οι μεταξύ τους κόντρες ανά τα χρόνια παρουσιάζουν συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον, με τις δύο εθνικές ομάδες να συναντώνται ξανά μετά το 0-0 του εξ αναβολής Euro του 2021, έχοντας νωρίτερα από αυτό, τρομερές αναμετρήσεις στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018.

Εμείς θα γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πιο πίσω, στον Νοέμβρη του 1999 και την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2000. Τότε, Αγγλία και Σκωτία έπρεπε ν’ αφήσουν η μια την άλλη εκτός τουρνουά, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τις Ολλανδία και Βέλγιο.

Στην Γλασκώβη, λοιπόν, στο πρώτο παιχνίδι, ο Πολ Σκόουλς με δύο πανέμορφα τέρματα από το πρώτο ημίχρονο χάρισε την μεγάλη νίκη (2-0) στα «τρία λιοντάρια», με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στο παλιό «Γουέμπλεϊ». Εκεί, οι Σκωτσέζοι πήραν την πρώτη τους νίκη έπειτα από 18 χρόνια χάρη στο τελικό 1-0 με το γκολ του Χάτσινσον.

Ωστόσο, η ομάδα του Κρεγκ Μπράουν αποκλείστηκε στο συνολικό σκορ κι έτσι δεν έδωσε το «παρών» τότε σε τρίτη διαδοχική μεγάλη διοργάνωση.