Το σημαντικότερο επίτευγμα του Νικολάς Πεπέ στην Άρσεναλ, που… όλοι έχουν ξεχάσει!

Νικολάς Πεπέ. Μία αποτυχημένη ιστορία για την Άρσεναλ. Μία ακριβή, αποτυχημένη ιστορία, που θα ξεχαστεί γρήγορα. Έφυγε ως ελεύθερος. Αλλά για να μην τον αδικούμε, θυμάστε την σεζόν προ τριετίας και τα επιτεύγματά του;



Το σημαντικότερο επίτευγμα του Νικολάς Πεπέ στην Άρσεναλ, που… όλοι έχουν ξεχάσει!

Πρόκειται για μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της Άρσεναλ, αναλογικά με το ποσό που δαπάνησε για να τον αποκτήσει. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ακόμη και σήμερα, ο Νικολάς Πεπέ αποτελεί τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Ωστόσο, όλη η αλήθεια για την πορεία και την εξέλιξη του Ιβοριανού στους «κανονιέρηδες», φανερώνεται στο γεγονός πως επέλεξαν να τον αφήσουν να αποχωρήσει ως ελεύθερος στην Τραμπζονσπόρ.

Δεν έπεισε ποτέ, δεν αποδείχθηκαν αρκετά τα 27 γκολ και οι 11 ασίστ του με την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, δεν έκανε ποτέ τη διαφορά και δεδομένα δεν δικαιολόγησε ποτέ τα 80 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για να γίνει κάτοικος του Βορείου Λονδίνου.

Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος μία «μαγική» στιγμή του Πεπέ στην Άρσεναλ, πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις. Τη συμβολή του στο ματς με τη Γουλβς, ιδιαίτερες εκτελέσεις φάουλ, ορισμένες φανταστικές κινήσεις στο ένας εναντίον ενός. Το πιο σημαντικό του επίτευγμα όμως με την κόκκινη φανέλα είναι άλλο.

Έγκειται στη σεζόν 2020-21. Την πρώτη δηλαδή ολοκληρωμένη του Μικέλ Αρτέτα στην ομάδα του, με τον Νικολάς Πεπέ να ολοκληρώνει τη χρονιά με 10 γκολ και μία ασίστ σε επίπεδο Premier League και να αναδεικνύεται ο δεύτερος πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, πίσω από τον Μπουκάγιο Σάκα.

Πόσοι το θυμούνται; Ελάχιστοι. Και είναι απολύτως λογικό, καθώς οι Λονδρέζοι βρίσκονταν σε μεταβατικό στάδιο, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 8η θέση της κατάταξης.

Δημήτρης Μανάκος