Ο Πεπέ, ο Μπακασέτας και η Άρσεναλ: Πρώην «κανονιέρηδες» στην Τουρκία και ένας Έλληνας στην… υποδοχή!

«Τρίτωσε» η σχέση του Τάσου Μπακασέτα με την Άρσεναλ, με τον Νικολάς Πεπέ να γίνεται ο τρίτος διαφορετικός ποδοσφαιριστής που έχει παίξει με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» και εν συνεχεία θα… γίνει συμπαίκτης του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος.



Ο Πεπέ, ο Μπακασέτας και η Άρσεναλ: Πρώην «κανονιέρηδες» στην Τουρκία και ένας Έλληνας στην… υποδοχή!

Τις τελευταίες του ημέρες στο Βόρειο Λονδίνο φαίνεται πως διανύει ο Νικολάς Πεπέ, ο οποίος βρίσκεται μία «ανάσα» από τη μετακίνησή του στην Τουρκία για λογαριασμό της Τραμπζονσπόρ, στην οποία αγωνίζεται φυσικά ο Τάσος Μπακασέτας.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος θα κληθεί να υποδεχθεί στην Τουρκία έναν πρώην «κανονιέρη». Για την ακρίβεια, είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ποιοι ήταν οι δύο προηγούμενοι; Ο πρώτος πιθανώς θα σας έρθει στο μυαλό. Τόσο επειδή αγωνίστηκε στην Τουρκία, όσο και στην Άρσεναλ και εσχάτως στη χώρα μας. Ο λόγος φυσικά για τον Ζερβίνιο, με τον οποίο ο Έλληνας διεθνής συνυπήρξε σε 11 αναμετρήσεις.

Όσον αφορά τον δεύτερο, η αλήθεια είναι πως δεν θα τον θυμούνται πολλοί. Συζητάμε για τον Μπενίκ Αφόμπε, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Άρσεναλ και βρέθηκε εκεί μέχρι και το 2014. Εν συνεχεία, μετακινήθηκε σε διάφορα αγγλικά club, όπως η Γουλβς, η Στόουκ και η Μπόρνμουθ, με τον Αφόμπε να καταλήγει στην Τουρκία και εν τέλει στη Σαουδική Αραβία

Οκτώ φορές συνυπήρξε με τον Τάσο Μπακασέτα, έχοντας μάλιστα συνεργαστεί και σε γκολ, προ διετίας, απέναντι στην Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα του Νικολάς Πεπέ, με τους δυο ποδοσφαιριστές να μην έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωποι. Εν τέλει, θα γίνουν συμπαίκτες. Και η ιστορία του «Μπάκα» με την Άρσεναλ καλά κρατεί…

Δημήτρης Μανάκος