Το FIFA το σκέφτεται, το Football Manager το δέχθηκε: Ο Μέισον Γκρίνγουντ επέστρεψε!

Ο Μέισον Γκρίνγουντ είναι και πάλι ανάμεσά μας. Γύρισε στο ποδόσφαιρο, γυρνά και στις οθόνες μας. Τουλάχιστον στο Football Manager του 2024, με το FIFA να μην έχει… τοποθετηθεί προς το παρόν!



Το FIFA το σκέφτεται, το Football Manager το δέχθηκε: Ο Μέισον Γκρίνγουντ επέστρεψε!

Ο Μέισον Γκρίνγουντ επέστρεψε στο ποδόσφαιρο, στη Χετάφε. Αθωώθηκε, έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Ισπανοί γίνονται η πρώτη ομάδα που θα φορέσει τη φανέλα τους, μετά από 20 μήνες αγωνιστικής απραξίας.

Μπορεί οι αντιδράσεις στην Αγγλία να ήταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό κατά του, γεγονός που τον έκανε να αποχωρήσει από το «Νησί», όμως στην Ισπανία τον δέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Και φυσικά είναι κάτι που μπορεί να εκλογικευτεί.

Είναι ο Μέισον Γκρίνγουντ, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έκανε την εμφάνισή του την τελευταία πενταετία, με παραστάσεις στην Premier League και μία έντονη φημολογία για την εξωγηπεδική του ζωή. Πού θα έδιναν βάση όμως οι φίλοι της Χετάφε; Στο ποδόσφαιρο φυσικά, το οποίο ο Μέισον Γκρίνγουντ έδειξε πως κατέχει σε μεγάλο βαθμό, με την πρώτη του προπόνηση στη νέα του ομάδα.

Οι καταγγελίες της συντρόφου του για κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση και η έρευνα που διεξαγόταν, είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό του από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Από το FIFA 2022, το οποίο τον αφαίρεσε από τις διαθέσιμες επιλογές και από το Football Manager της ίδιας σεζόν. Το ίδιο συνέβη και με τα δύο παιχνίδια του 2023, τα οποία δεν περιλάμβαναν καρτέλα του, αλλά όλα δείχνουν πως πλέον, ο Άγγλος επιστρέφει για τα καλά.

Τουλάχιστον στο… Football Manager, με το επικείμενο παιχνίδι του 2024, να περιλαμβάνει τον Μέισον Γκρίνγουντ, ως δανεικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Χετάφε. Ανάλογη αναμένεται να είναι και η απόφαση του FIFA, το οποίο πάντως δεν έχει τοποθετηθεί!

Δημήτρης Μανάκος