Γκολ κατά σου με την πρώτη τελική προσπάθεια του αντιπάλου; «It’s an Arsenal thing»!

Ο Μάρκους Ράσφορντ παίρνει την μπάλα εντός περιοχής και σκοράρει σε βάρος της Άρσεναλ, στην πρώτη τελική προσπάθεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έμιρεϊτς». Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το έχουν βιώσει ακόμη έξι φορές οι Λονδρέζοι εντός του 2023…



Γκολ κατά σου με την πρώτη τελική προσπάθεια του αντιπάλου; «It’s an Arsenal thing»!

Μπορεί η Άρσεναλ να ήταν κυρίαρχοι στα πρώτα 27 λεπτά της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να είχε ανταλλάξει τριπλάσιες μεταβιβάσεις από τους φιλοξενούμενους και να είχε απωλέσει μία τεράστια ευκαιρία με τον Κάι Χάβερτς, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα στη συνάντηση.

Μία κόντρα – επίθεση ήταν αρκετοί για να κάνουν το 1-0 στο «Έμιρεϊτς». Ένα λάθος του Γερμανού στο κέντρο, έδωσε τη δυνατότητα στον Κρίστιαν Έρικσεν να «ανοίξει» το γήπεδο και ο Μάρκους Ράσφορντ να βρεθεί στο ένας εναντίον ενός με τον Μπέντζαμιν Γουάιτ.

Αυτό δεν ήταν καλό νέο για τον δεύτερο και το προβάδισμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Άρσεναλ, ήταν γεγονός. Με την πρώτη της τελική προσπάθεια στο Βόρειο Λονδίνο.

Αλήθεια, πόσο συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα; «Ναι». Δεν επιδέχεται διαφορετική απάντηση το εν λόγω ερώτημα, με την Άρσεναλ να βιώνει κάτι τέτοιο για 7ο παιχνίδι εντός του 2023, στην Premier League!

Είναι δεδομένα πρόβλημα. Είναι πασιφανές. Με τη λεπτομέρεια πως όσο οι «κανονιέρηδες» κερδίζουν και ξεπερνούν αυτή τη δυσκολία, το αμυντικό τους ζήτημα μπαίνει κάτω από το «χαλί».

Δημήτρης Μανάκος