Ο Ποντένσε έφυγε από την Αγγλία γιατί… μάλλον στην Premier League έχουν καταργήσει το «56»!

Είναι αδιανόητη η ιστορία. Αλλά είναι πραγματική. Ο αγαπημένος αριθμός του Ντάνιελ Ποντένσε είναι το «56». Και αυτή τη στιγμή στην Premier League, δεν τον έχει επιλέξει ούτε ένας ποδοσφαιριστής από τις «20» που συγκροτούν το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Και κάπως έτσι, γύρισε στην Ελλάδα.



Ο Ποντένσε έφυγε από την Αγγλία γιατί… μάλλον στην Premier League έχουν καταργήσει το «56»!

Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Από το 2012 μέχρι και το 2016, όταν και βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, αγωνιζόταν μόνο με το «56» στην πλάτη. Δεν διάλεξε ποτέ άλλον αριθμό.

Όταν την σεζόν 2016-17, στάλθηκε δανεικός στη Μορεϊρένσε για να πάρει παιχνίδια, διάλεξε ξανά το «56». Επέστρεψε στην ομάδα του και ο αγαπημένος του αριθμός ήταν ακόμη κενός.

Τον επέλεξε και πάλι. Ο Ντάνιελ Ποντένσε επί εννέα συνεχόμενα χρόνια, δεν άλλαζε νούμερο. Προκύπτει ο Ολυμπιακός και αφήνει για πρώτη φορά την Πορτογαλία, για να μετακομίσει στην χώρα μας.

Το «56» του ανήκει. Μένει για δύο σεζόν στον Ολυμπιακό, εντυπωσιάζει στην πρώτη και του προτείνουν να πάρει το «10». Το κάνει. Μία αγγλική ομάδα δεν θα αργούσε να τον ζητήσει, αναλογικά με τις εμφανίσεις του.

Αυτή είναι η Γουλβς. Το «10» παραμένει στην πλάτη του. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Ντάνιελ Ποντένσε αλλάζει νούμερο και το κρατά. Μένει στο «Μολινό» για μία τριετία. Το δεκάρι στην φανέλα ανήκει στην πλάτη του, αλλά ο Γκάρι Ο’ Νιλ αποφασίζει πως δεν τον θέλει άλλο στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός του προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής στην Ελλάδα και ο Πορτογάλος κάνει αποδεκτή την πρόταση. Δανεισμός με οψιόν αγοράς για έναν χρόνο.

Μάλλον αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε από το «Νησί». Διότι όσο περίεργο και αν ακούγεται, τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Premier League, κανένας παίκτης από τις 20 ομάδες που συγκροτούν τη Λίγκα, δεν φορά το «56». Είναι σαν να το έχουν καταργήσει.

Δεν το επιλέγει κανείς, δίχως φυσικά ουδείς να το έχει απαγορεύσει. Ο Ντάνιελ Ποντένσε δεν άντεξε. Ήρθε στην Ελλάδα και η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός. Μαντέψτε με ποιον αριθμό…

Δημήτρης Μανάκος