Όταν ο Ποντένσε πλήγωνε Άρσεναλ και Τσέλσι, «χόρευε» με τον Τίλεμανς και έκανε τον Σισοκό να τον… κοιτάει! (vids)

Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Ντάνιελ Ποντένσε. Τον είδαμε στην Ελλάδα πριν από μία πενταετία, για δύο χρόνια. Τον «χαζέψαμε» και στο Νησί» για σχεδόν 1000 ημέρες, με τη φανέλα της Γουλβς. Είναι… ασύγκριτος στο ένας εναντίον ενός. Ο Τίλεμανς θα το θυμάται, η Άρσεναλ και η Τσέλσι δεν θα τον ξέχασαν και ο Σισοκό της Γουότφορντ, ακόμη… απορεί με εκείνη την ντρίμπλα!



Όταν ο Ποντένσε πλήγωνε Άρσεναλ και Τσέλσι, «χόρευε» με τον Τίλεμανς και έκανε τον Σισοκό να τον… κοιτάει! (vids)

Είναι τεράστια η μεταγραφή του Ντάνιελ Ποντένσε στον Ολυμπιακό. Είναι αδιαμφισβήτητα μία νίκη για την ελληνική ομάδα. Ο Πορτογάλος ήθελε να επιστρέψει στη χώρα μας και οι «ερυθρόλευκοι» τον είχαν ανάγκη.

Έναν εξτρέμ που ξέρουν και τους ξέρει. Έναν ποδοσφαιριστή με εκπληκτική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, που μπορεί να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα, απέναντι σε κάθε άμυνα.

Στην Ελλάδα έχει επιβεβαιώσει πως μπορεί να το κάνει, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό συνέβη και εκτός ελληνικών συνόρων. Διότι η παρουσία του Ντάνιελ Ποντένσε με τη φανέλα της Γουλβς στο «Νησί» ήταν εξαιρετική.

Αγωνίστηκε σε 105 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε σε 16 περιπτώσεις και μοίρασε εννέα ασίστ. Αθροιστικά, φόρεσε τη φανέλα των «λύκων» για περισσότερα από 5.000 λεπτά και η διοίκηση της Γουλβς γνωρίζει τις δυνατότητές του. Εξακολουθεί να τον πιστεύει. Απλώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή κάτι βαίνει ολότελα λάθος στο «Μολινό».

Ο Ποντένσε δεν υπολογιζόταν από τον Γκάρι Ο’ Νιλ και δεν είχε τη διάθεση να παλέψει για τη θέση του. Γνώριζε πως θα έφευγε με τη μορφή δανεισμού, η οποία περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς και ο Ολυμπιακός φάνταζε ως η ιδανικότερη επιλογή.

Οι στιγμές που φανέρωσε την κλάση του στο «Νησί» είναι αναρίθμητες, με αναρίθμητα βίντεο φίλων της Γουλβς να κάνουν την εμφάνισή τους και να τον αποθεώνουν.

Πώς μπορεί άλλωστε κάποιος να λησμονήσει το εκπληκτικό γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε, στη σεζόν του Covid-19 απέναντι στην Άρσεναλ; Τότε που πήρε την μπάλα εντός περιοχής, απέφυγε εκπληκτικά το τάκλιν του Γκάμπριελ Μανγκαλάες και βρήκε δίχτυα.

 

Ή τότε που ο Πορτογάλος είχε δει την Τσέλσι να φιλοξενείται στο «Μολινό», είχε πατήσει περιοχή και έβλεπε μία ολόκληρη άμυνα των «μπλε» να είναι προσαρμοσμένη πάνω του.

Ακόμη και έτσι όμως, μπόρεσε να βρει δίχτυα απέναντι στον Μεντί, με ένα υπέροχο πλασέ στην κλειστή γωνία του τέως γκολκίπερ των Λονδρέζων.

 

Από στιγμές ατομικής ποιότητας, μπορεί κανείς να βρει πολλές. Αλλά η αλήθεια είναι πως η ενέργειά του κόντρα στον Τίλεμανς, προ διετίας, ξανά στο «Μολινό», ενδέχεται να αποτελεί και μία εκ των κορυφαίων του.

Πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, από το αριστερό άκρο της επίθεσης της Γουλβς και απέφυγε τον Βέλγο μέσο… τρεις φορές. Με το αριστερό, με το δεξί, τον ταλαιπώρησε αφάνταστα, αλλά η σέντρα του δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

 

Ανάλογη ενέργεια έχει πραγματοποιήσει και στο «Βίκαρεϊτζ» Ρόουντ κόντρα στη Γουότφορντ. Είχε ξανά δύο παίκτες πάνω του, βρισκόταν μέσα στο «κουτί» και ο Σισοκό τον παρακολουθούσε μερικά μέτρα μακριά. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για τον Ποντένσε. Έριξε στο έδαφος τον αντίπαλό του, σέντραρε, αλλά ο Χιμένες δεν μπόρεσε να του χαρίσει μία από τις πιο ωραίες ασίστ της σεζόν 2020-21, σε επίπεδο Premier League.

Ο Ολυμπιακός εντάσσει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει και τους… ξέρει. Η συμβολή του θα είναι άμεση. Ο Ντάνιελ Ποντένσε άλλωστε, έχει αποδείξει πως προσαρμόζεται άμεσα. Το έπραξε στο «Νησί» με τη Γουλβς, όντας για πρώτη φορά στην Αγγλία. Δεν θα το επαναλάβει στην Ελλάδα, στην οποία… συγκινήθηκε, «πατώντας» το πόδι του;

Δημήτρης Μανάκος