Φινάλε βγαλμένο από… ταινία: Από το οφσάιντ του Γκαρνάτσο στην ποδοσφαιρική «αλητεία» του Ζεσούς! (vids)

Τι ντέρμπι ήταν αυτό. Τι ματς. Ο ορισμός της Premier League ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν εν τέλει με 3-1. Τι έχει συμβεί όμως από το 88ο λεπτό της συνάντησης, μέχρι το γκολ του Γκαμπριέλ Ζεσούς, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα…



Φινάλε βγαλμένο από… ταινία: Από το οφσάιντ του Γκαρνάτσο στην ποδοσφαιρική «αλητεία» του Ζεσούς! (vids)

Απίστευτα πράγματα. Μοναδικές στιγμές. Ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 3-1; Πώς γίνεται κάποιος να έκλεισε την τηλεόραση στο… 87’ και εν τέλει να βρέθηκε να έχει χάσει τόσα πολλά γεγονότα; Ακολουθεί η απάντηση.

Στο 88ο λεπτό, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ σκοράρει με τον Γκαρνάτσο. Εκπληκτική κόντρα επίθεση, τέλειο πλασέ του νεαρού και 2-1 για τους «κόκκινους διαβόλους». Παγωμάρα στο «Έμιρεϊτς». Ακολουθεί VAR. Και τελικώς, το γκολ ακυρώνεται. Ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες δεν τον καλύπτει και η τεχνολογία παίρνει πίσω το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Ακολουθούν οκτώ λεπτά καθυστερήσεις. Η Άρσεναλ πιέζει και δικαιώνεται στο 96’. Σουτ του Ράις έπειτα από κόρνερ, βρίσκει η μπάλα στον Τζόνι Έβανς και το 2-1 είναι γεγονός.

Μαζική επίθεση πλέον για τους «κόκκινους διαβόλους». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και εν τέλει, με μία απομάκρυνση της μπάλας, έρχεται το… 3-1. «Αλητεία» από τον Γκάμπριελ Ζεσούς, υπέροχη προσπάθεια πάνω στον Τζόνι Έβανς και το ντέρμπι καταλήγει στο Βόρειο Λονδίνο!

Δημήτρης Μανάκος