Χρήστο Τζόλη, συνέχισε να τους αποδεικνύεις πως έκαναν… λάθος! (vid)

Προσαρμόστηκε άμεσα, έπαιξε ακόμη πιο γρήγορα, διαπρέπει και αποδεικνύει στη Νόριτς πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Ο Χρήστος Τζόλης είναι ο κορυφαίος παίκτης της Φορτούνα Ντίσελντορφ τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο πρώτος της σκόρερ στο πρωτάθλημα και ο πολυτιμότερος της, με μόλις… 130 αγωνιστικά λεπτά. Μήπως τα «καναρίνια», έκαναν κάτι… λάθος;



Χρήστο Τζόλη, συνέχισε να τους αποδεικνύεις πως έκαναν… λάθος! (vid)

Δεν τον πίστεψαν ποτέ στη Νόριτς. Ούτε καν ο Ντέιβιντ Βάγκνερ που έχει αποδείξει πως μπορεί να οδηγήσει σε μία εξαιρετική πορεία τα «καναρίνια». Δίχως τον Χρήστο Τζόλη όμως. Δεν θα έπαιρνε παιχνίδια, δεν θα είχε τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε και ο Γερμανός προπονητής αποφάσισε να του προτείνει να αποχωρήσει με τη μορφή δανεισμού.

Τον δεύτερο δανεισμό του, όσο ανήκει στο ρόστερ των Άγγλων, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι, τέτοια εποχή, στην Τβέντε και την Ολλανδία.

Ο Έλληνας επιθετικός το δέχθηκε και η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημά του στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, είναι κάτι περισσότερο από ιδανικό. Έχει αγωνιστεί σε επίπεδο πρωταθλήματος σε τρεις αναμετρήσεις, παίζοντας αθροιστικά 130 λεπτά.

Τι έχει καταφέρει να κάνει σε αυτό το διάστημα; Να σκοράρει τρεις φορές, να έχει κερδίσει ένα πέναλτι για την ομάδα του, να έχει καταγράψει δύο τελικές πάσες που εν τέλει κατέληξαν μετέπειτα σε γκολ και να έχει δημιουργήσει μία μεγάλη ευκαιρία.

Μία φορά έχει πάει στο ένας εναντίον ενός και έχει βγει νικητής, ενώ μετρά τρεις αναχαιτίσεις, συμβάλλοντας σημαντικά και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Ως στιγμής, αποτελεί μακράν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της 3ης στην κατάταξη, Φορτούνα Ντίσελντορφ, των 10 βαθμών σε πέντε ενενηντάλεπτα. Είναι ο πρώτος της σκόρερ, μαζί με τον Σλόισενερ, με τρία γκολ, απέχοντας μόλις ένα τέρμα από τους πέντε παίκτες που έχουν από τέσσερα.

Μία ήττα και τρεις νίκες έχει ως απολογισμό η Φορτούνα στο διάστημα παρουσίας του στη Γερμανία. Ο Χρήστος Τζόλης γίνεται σημαντικός για αυτήν. Και στη Νόριτς, δεδομένα τον… παρακολουθούν!

Δημήτρης Μανάκος