Ο Πίκφορντ έγινε ήρωας στο 90' + 9' κρατώντας το 2-2 για την Έβερτον στο Σέφιλντ!

Το καλύτερο για το τέλος κρατούσε αυτό το ματς στο Bramall Lane, με τον Τζόρνταν Πίκφορντ να πραγματοποιεί back-to-back σωτήριες επεμβάσεις στο 90'+9' για να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό η Έβερτον από το ματς με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-2)! Απέφυγαν παρέα την 4η διαδοχική τους ήττα οι δύο ομάδες, οι "λεπίδες" απέτυχαν ξανά να πάρουν ματς στο οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ, τα "ζαχαρωτά" χάρηκαν τα πρώτα τους γκολ για φέτος, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετά. 



Ο Πίκφορντ έγινε ήρωας στο 90' + 9' κρατώντας το 2-2 για την Έβερτον στο Σέφιλντ!

Η Έβερτον σκόραρε για πρώτη φορά στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 316 λεπτά και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε έναν απροσδόκητο ήρωα που μετρά μόλις μια εβδομάδα παρουσίας στην ομάδα!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή... Τα “ζαχαρωτά” στο Bramall Lane άνοιξαν το σκορ στο 14ο λεπτό, όταν μετά από κεφαλιά του Ονάνα, ο Ντουκουρέ με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον Φόντριγχαμ έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα της ομάδας του Σον Ντάις στο φετινό πρωτάθλημα, με την 47η τελική των παικτών του!

Οι “λεπίδες” αντιλήφθηκαν ότι είχαν ν' ανέβουν ένα βουνό, έχοντας αποτύχει να πάρουν νίκη στα προηγούμενα 14 παιχνίδια κατά τα οποία είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Άρτσερ, όμως, δεν την ήξερε αυτή την επίδοση.

Αποκτήθηκε έναντι 18 εκατ.λιρών πριν από μια εβδομάδα, άφησε την Βίλα για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έφερε τα πάνω – κάτω στο ματς με την Έβερτον!

Στο 33' με υπέροχο δεξί σουτ άφησε εμβρόντητο τον Πίκφορντ μετά από ωραίο κατέβασμα και ασίστ του ΜακΜπέρνι, ενώ, στο 45'+3' με τρομερό δεξί σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στην πλάτη του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και έφτασε στα δίχτυα για το 2-1 με ανατροπή!

Ο Άρτσερ σε ηλικία 21 ετών και 267 ημερών έγινε ο νεαρότερος Άγγλος ποδοσφαιριστής με γολ στην πρώτη του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τον Μάτι Λονγκσταφ που το είχε κάνει με τη φανέλα της Νιούκαστλ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Οκτώβρη του 2019 (19 ετών και 199 ημερών).

H Έβερτον μπήκε με φόρα στο δευτέρο μέρος για να βρει απάντηση στο come-back των “λεπίδων” και ο Ντανζούμα με πλασέ από το δεύτερο δοκάρι στο 54ο λεπτό έγραψε το 2-2. Η ομάδα του Σον Ντάις ήταν πιο πιεστική με την αυτοπεποίθηση που της πρόσφερε το γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν θα έπαιρνε τελικά κάτι περισσότερο από τον έναν βαθμό...

Στο 90' + 9' ο Πίκφορντ απέκρουσε τρομερά την κεφαλιά του ΜακΜπέρνι και εν συνεχεία και την προβολή του, με την μπάλα να χτυπάει στο πρόσωπό του, στο δεξί του δοκάρι και να καταφέρνει να την μπλοκάρει για να τελειώσει το ματς! 

Κώστας Ζάλιαρης