Πού και απέναντι σε ποιον ξεκινούν οι αγγλικές ομάδες τις υποχρεώσεις τους στο Champions League;

Γνωστό έγινε το πρόγραμμα του Champions League για τη σεζόν 2023-24, με τις αγγλικές ομάδες να μαθαίνουν τη σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσουν την εκάστοτε αντίπαλό τους. Ας δούμε την πρεμιέρα τους όμως, η οποία περιλαμβάνει και… ντέρμπι!



Πού και απέναντι σε ποιον ξεκινούν οι αγγλικές ομάδες τις υποχρεώσεις τους στο Champions League;

Δεν βλέπουμε την ώρα. Και η αλήθεια είναι πως δεν αργεί και πολύ. Σε λιγότερο από 20 ημέρες θα έχουμε σέντρα του Champions League για τη σεζόν 2023-24 και αισίως, κάθε λογής ομάδα που συμπεριλήφθηκε στην κληρωτίδα, έμαθε το πρόγραμμά που θα ακολουθήσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ποια είναι όμως η σειρά του προγράμματος και ποιος ο αντίπαλος που θα κάνει πρώτος την εμφάνισή του κόντρα στους Άγγλους; Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Νιούκαστλ, στις 19 Σεπτεμβρίου, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μίλαν, σε έναν εκ των κορυφαίων ομίλων του θεσμού, στο «Σαν Σίρο».

Ακολουθεί την ίδια ημέρα η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τον Ερυθρό Αστέρα στο «Έτιχαντ», σε μία ιστορική ημέρα για τους Σέρβους, που για πρώτη φορά στην ιστορία τους είδαν ομάδα της χώρας τους να περνά απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, μπαίνουν στη «μάχη» η Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κανονιέρηδες» θα υποδεχθούν την Αϊντχόφεν στο «Έμιρεϊτς», στο πρώτο τους ματς στον θεσμό μετά από έξι χρόνια, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βγάλουν από… νωρίς την δυσκολότερη υποχρέωση που θα μπορούσε να τους τύχει.

Συναντούν την Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία, με τη «μοίρα» να φέρνει τον Χάρι Κέιν, στο πρώτο του ματς στο Champions League με τη νέα του ομάδα, κόντρα σε σύλλογο της χώρας του.

Δείτε συνοπτικά, το πρόγραμμα των αγγλικών ομάδα, στην πρεμιέρα τους στα «αστέρια»:

Μίλαν – Νιούκαστλ (19 Σεπτεμβρίου)

Μάντσεστερ Σίτι – Ερυθρός Αστέρας (19 Σεπτεμβρίου)

Άρσεναλ – Αϊντχόφεν (20 Σεπτεμβρίου)

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20 Σεπτεμβρίου)

Δημήτρης Μανάκος