Ακόμη μία Deadline Day, που το ποσό – ρεκόρ του Αρσέν Βενγκέρ έμεινε αξεπέραστο!

Κάποια στιγμή θα πάψει να υφίσταται. Αλλά μέχρι τότε, θα είναι πρώτο και θα ξεχωρίζει. Το ποσό των 65 εκατομμυρίων που δαπάνησε η Άρσεναλ προ δεκαετίας, για να κάνει δικό της τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, συνιστά την ακριβότερη μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ στην Deadline Day. Arsene knows άλλωστε…



Ακόμη μία Deadline Day, που το ποσό – ρεκόρ του Αρσέν Βενγκέρ έμεινε αξεπέραστο!

Ακόμη ένα καλοκαίρι με αναρίθμητες μεταγραφικές προσθαφαιρέσεις φτάνει στο τέλος του. Η αλήθεια είναι πως σε κάθε τέτοιου είδοτς περίοδο, προκύπτουν όλο ένα και περισσότερες εκπλήξεις. Πόσο μάλλον στην Premier League, με τα οικονομικά δεδομένα να έχουν «εκτοξευτεί».

Μεγαλύτερη απόδειξη άλλωστε από το γεγονός πως το ρεκόρ μεταγραφής στη Βρετανία καταρρίφθηκε δύο φορές, δεν υφίσταται. Πρώτα με την πώληση του Ντέκλαν Ράις από τη Γουέστ Χαμ στην Άρσεναλ και εν συνεχεία με τη μετακίνηση του Μόισες Καϊσέδο στην Τσέλσι από την Μπράιτον.

Οι «γλάροι» είπαν το «ναι» έναντι 115 εκατομμυρίων και πρακτικά, κάπως έτσι κατάφεραν να φέρουν στην ομάδα τους τον Ανσού Φατί με τη μορφή δανεισμού, καλύπτοντας και ολόκληρο τον μισθό του.

Από εκεί και πέρα όμως, η Deadline Day κύλησε δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την Μπάγερν Μονάχου φυσικά να είναι η χαμένη της ημέρας, που δεν αντικατέστησε τον Μπέντζαμιν Παβάρ που αναχώρησε στην Ιταλία για την Ίντερ και είδε την υπόθεση του Ζοάο Παλίνια να μην έχει αίσιο τέλος.

Τα μεταγραφικά ποσά δεν έφτασαν ξανά στον… ουρανό, οι ομάδες κινήθηκαν με μεγαλύτερη σύνεση και κάπως έτσι, ο Αρσέν Βενγκέρ έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Διότι η ακριβότερη μεταγραφική κίνηση ιστορικά, στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, φέρει την υπογραφή του.

Ο λόγος για τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος άφησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ για την Άρσεναλ, έναντι 65 εκατομμυρίων, το 2018. Η ιστορία του έπειτα είναι γνωστή, αλλά αυτό δεν παύει να καταρρίπτει το γεγονός πως ο Γκαμπονέζος βρίσκεται πρώτος σε αυτή τη λίστα.

Ποιοι συμπληρώνουν την τριάδα; Ο Φερνάντο Τόρες από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι έναντι 58 εκατομμυρίων και φυσικά ο… Άντι Κάρολ, αφήνοντας τη Νιούκαστλ για τους «κόκκινους» με 41 εκατομμύρια. Arsene knows λοιπόν. Μέχρι και σήμερα…

Δημήτρης Μανάκος