Η απόφαση του Κλοπ με τον Γκράβενμπερχ φαντάζει win – win... (vids)

Ούτε υπερβολικό ποσό χρειάστηκε να διαθέσει αυτή τη φορά, ούτε να ταλαιπωρηθεί και να μπει σε διαδικασία ανταγωνισμού και στο τέλος να χάσει τον παίκτη. Ο Γκράβενμπερχ θα γίνει παίκτης της Λίβερπουλ σε μια συνθήκη που φαντάζει ιδανική και για τις δύο πλευρές, με τον Κλοπ να πείθει τον ποδοσφαιριστή για όσα έχει να κερδίσει στο “Άνφιλντ” και τον Σμάντκε να κερδίζει κι άλλες εντυπώσεις.   



Η απόφαση του Κλοπ με τον Γκράβενμπερχ φαντάζει win – win... (vids)

Οι “κόκκινοι” παίρνουν τον νεαρό χαφ της Μπάγερν Μονάχου με μόλις 40 εκατομμύρια ευρώ. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει το πρωί της Παρασκευής για το Μέρσεϊσαϊντ προκειμένου να υποβληθεί στα απαραίτητα ιατρικά τεστ και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο Γκράβενμπερχ κόστισε 18,5 εκατομμύρια ευρώ στους Βαυαρούς το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ομάδα του Μονάχου εκτίμησε το ταλέντο του και επέλεξε να τον τραβήξει μακριά από το Άμστερνταμ όπου έκανε τρομερά πράγματα. Ωστόσο, επί γερμανικού εδάφους, δεν προσαρμόστηκε. Η περσινή σεζόν δεν ήταν καθόλου καλή για τον ποδοσφαιριστή που από το 2019 και μετά, όταν είχε κάνει το άλμα στην πρώτη ομάδα του Αίαντα, άρχισε να διαδίδει τ' όνομά του στην Ευρώπη με τα εντυπωσιακά πατήματά του στο χορτάρι.

Αναδείχθηκε καλύτερο ταλέντο της Eredivisie και καλύτερο ταλέντο του Άγιαξ το 2021, η ολλανδική ομάδα που τον είχε γαλουχήσει και μεγαλώσει στις υποδομές της αποφάσισε να τον παραχωρήσει σε πολύ νεαρή ηλικία, αλλά τελικά δεν αποδείχθηκε καλή η επιλογή.

 

 

Ο Γκράβενμπερχ που αγωνίζεται ως καθαρόαιμο 6άρι, μπορεί να φροντίσει πρώτα για τη δική του αναγέννηση και επαναφορά σε κορυφαίο επίπεδο κι έπειτα να... απελευθερώσει τους Σόμποσλαϊ και Μακ Άλιστερ, ώστε να παίζουν αρκετά πιο ψηλά, όπως τους αρέσει να κάνουν, έχοντας ασφάλεια για ό,τι θα συμβαίνει πίσω τους.

Αποκτήθηκε, βέβαια, ακόμα ένας χαφ, ο Γουατάρου Έντο, με προτεραιότητα στ' ανασταλτικά του καθήκοντα, όμως, ο Γκράβενμπερχ που λέγεται ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Κλοπ για τον ρόλο που θα έχει, θα δώσει “μάχη” για να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται μόνιμα στις σκέψεις του Γερμανού για την αρχική 11άδα.

Χρησιμοποιεί πολύ καλά το κορμί του, θα έχει ψυχραιμία με την μπάλα στα πόδια θα παίξει με τη μία, θα κουβαλήσει και θα χειριστεί πολύ καλά τις αλλαγές κατεύθυνσης παρά το γεγονός πως βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά. Έκρινε κι εκείνος πως στα 21 του χρόνια στην Λίβερπουλ όλα δείχνουν πολύ πιο ευνοϊκά ώστε εκείνος να εξελιχθεί στον βαθμό που θέλει και να βελτιώσει τις επιδόσεις του, στηρίζοντας το μέλλον του κλαμπ.

Στην Μπάγερν, ξεκίνησε μόλις σε τρία παιχνίδια, η αναστάτωση με την αλλαγή προπονητή δεν τον βοήθησε και τώρα ευελπιστεί το βήμα στο Μέρσεϊσαϊντ υπό τις οδηγίες του Κλοπ να βάλει πιο γερά θεμέλια για την πορεία που θέλει να καταγράψει μακριά από τον Άγιαξ που θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

"Αν δουλέψει σκληρά και κάνει σωστές επιλογές, μπορεί να γίνει παγκόσμιος αστέρας" είχε αναφέρει για τον παίκτη ο Έρικ Τεν Χαγκ που δούλεψε μαζί του στον Αίαντα, όμως, τώρα θα τον βρίσκει απέναντί του στα μεγάλα ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης