Η Γιουνάιτεντ απέναντι στον Κέιν, η Άρσεναλ ονειρεύεται «πρωτιά» και η Νιούκαστλ κάνει… πόλεμο τον 6ο όμιλο!

Η κλήρωση του Champions League, στη φάση των ομίλων, είναι γεγονός, με τις Σίτι, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ να μαθαίνουν τις αντιπάλους τους, με φόντο την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Φαβορί φυσικά οι «πολίτες», επέστρεψαν οι «κανονιέρηδες» και κάνουν όνειρα για «πρωτιά», μεγάλο ντέρμπι Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου στον 1ο όμιλο. Όσο για τη Νιούκαστλ; Όλα ανοιχτά, σε έναν πόλεμο γεμάτο «πόλεμο»!



Η Γιουνάιτεντ απέναντι στον Κέιν, η Άρσεναλ ονειρεύεται «πρωτιά» και η Νιούκαστλ κάνει… πόλεμο τον 6ο όμιλο!

Και κάπου εδώ, η κλήρωση του Champions League είναι γεγονός, με τη Μάντσεστερ Σίτι, την Άρσεναλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Νιούκαστλ να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους, στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ξεκινάμε από τους «πολίτες». Από την ομάδα που κατέκτησε δηλαδή πέρυσι τον θεσμό, για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να βλέπει τη Σίτι να αντιμετωπίζει τη Λειψία, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Γιουνγκ Μπόις στον 7ο όμιλο. Φυσικά και οι «γαλάζιοι» αποτελούν το απόλυτο φαβορί, με την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση να φαντάζει… δεδομένη.

Κάπου εδώ, μπαίνει στη συζήτηση η Άρσεναλ, η οποία για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, συμπεριλήφθηκε στην κληρωτίδα. Επέστρεψε στο Champions League, μετά την εξαιρετική της περσινή πορεία, βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει τις Σεβίλλη, Αϊντχόφεν και Λανς στον 2ο όμιλο, κάνοντας όνειρα για πρόκριση, ακόμη και από την πρώτη θέση.

Περνάμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία θα καθοδηγήσει για πρώτη φορά ο Έρικ Τεν Χαγκ στα «αστέρια». Δεν ήταν ευνοϊκή η κλήρωση για τους «κόκκινους διαβόλους», που θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μπάγερν Μονάχου και τις Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι, στον 1ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με βάση την περσινή κατάταξη της Premier League, η τέταρτη αγγλική ομάδα που έμαθε αισίως τους αντιπάλους της είναι η Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» θα βρεθούν στην τελική φάση, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία και ο Έντι Χάου θα κληθεί να διαχειριστεί τις αναμετρήσεις με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ και Μίλαν, στον 6ο  όμιλο του θεσμού.

Δημήτρης Μανάκος