Ο 19χρονος Μπαλεμπά ήρθε στην Μπράιτον με πέντε ματς περισσότερα ως βασικός από τον… Κάρσον!

Μπορεί η Μπράιτον να αποφάσισε να ξοδέψει 30 εκατομμύρια για τον αντικαταστάτη του Μόισες Καϊσέδο, όμως ο Κάρλος Μπαλέμπα είναι μόλις 19 ετών. Και έχει ξεκινήσει ως βασικός στην καριέρα του, μόλις έξι φορές. Πέντε περισσότερες δηλαδή από τον Σκοτ Κάρσον στη Μάντσεστερ Σίτι!



Ο 19χρονος Μπαλεμπά ήρθε στην Μπράιτον με πέντε ματς περισσότερα ως βασικός από τον… Κάρσον!

Αναζητούσε πάση θυσία έναν αμυντικό μέσο η Μπράιτον, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στη θέση του Μόισες Καϊσέδο και ο Κάρλος Μπαλέμπα είναι εν τέλει ο εκλεκτός του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Ένα… παιδί, με την κυριολεκτική έννοια. Γεννημένος το 2004, αισίως συμπλήρωσε το 19ο έτος της ηλικίας του, κόστισε στους «γλάρους» 30 εκατομμύρια και μεταβαίνει στην Premier League, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Συνολικά, έχει αγωνιστεί μόλις… έξι φορές ως βασικός σε επίπεδο πρωταθλήματος με τη Λιλ. Μόλις έξι φορές, τη στιγμή που δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο, καταγράφοντας δύο ασίστ στην περσινή αγωνιστική περίοδο.

Το ποσό είναι μεγάλο, η καριέρα του ως στιγμής… μικρή, αλλά ο Ιταλός προπονητής της Μπράιτον επισήμανε πως ο Μπαλεμπά θα αποτελέσει το μέλλον του συλλόγου. Για τον λόγο αυτό, έδωσε τη συγκατάθεσή του σε μία τόσο μεγάλη σε… κόστος μεταγραφή, η οποία απέχει μόλις τέσσερα εκατομμύρια, από το ρεκόρ του συλλόγου με τον Ζοάο Πέδρο.

Ο Μπαλέμπα αναφέραμε πως έχει παίξει σε έξι ματς στη ζωή του ως βασικός. Πέντε περισσότερα δηλαδή από τον τρίτο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι, Σκοτ Κάρσον, στη θητεία του στους «πολίτες», με τον έμπειρο τερματοφύλακα να μετρά μόλις 107 αγωνιστικά λεπτά και ένα ενενηντάλεπτο στο αρχικό σχήμα.

Αν μάλιστα προσθέσει κανείς τις εμφανίσεις του Σκοτ Κάρσον με Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, η διαφορά τους δεν είναι μεγάλη. Μετρά 11 αθροιστικά στις δύο ομάδες του Big 6 ο 37χρονος γκολκίπερ και έξι ο 19χρονος Κάρλος Μπαλεμπά! Μένει να δούμε αν η μεταγραφή της Μπράιτον θα δικαιώσει για ακόμη μία φορά τη μεταγραφική πολιτική του club…

Δημήτρης Μανάκος