Πέντε λόγοι για να πάρει μία ελληνική ομάδα τον Μπάλντοκ και… ένας για να την απορρίψει!

Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Τζορτζ Μπάλντοκ αποκάλυψε ο Fabrizio Romano. Μία μεταγραφή που λογίζεται ως «βόμβα» αν ολοκληρωθεί και μπορεί πλήρως να εκλογικευτεί. Γιατί να μην ενδιαφερθεί μία ελληνική ομάδα για ένα «δικό» της παιδί άλλωστε;



Πέντε λόγοι για να πάρει μία ελληνική ομάδα τον Μπάλντοκ και… ένας για να την απορρίψει!

Για την απόκτηση του Τζορτζ Μπάλντοκ φημολογείται πως ενδιαφέρεται η ΑΕΚ, με την ελληνική ομάδα φυσικά να έχει στο μυαλό της αρχικά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και εν συνεχεία οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση.

Ο Fabrizio Romano επισήμανε πως η ΑΕΚ θέλει τον Μπάλντοκ και πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με φόντο τη μετακίνησή του στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Φαντάζει εξαιρετική κίνηση και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το εν λόγω ενδεχόμενο, από τη στιγμή που μιλάμε για έναν Έλληνα που αγωνίζεται στο «Νησί», όντας και διεθνής.

Μπορεί να εκλογικεύσει κανείς το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για τον Τζορτζ Μπάλντοκ; Μπορούμε να βρούμε «εύκολα» πέντε αιτίες, που το όνομά του συνδέεται με τη χώρα μας.

-Αρχικά, είναι Έλληνας. Παίζει με την Εθνική ομάδα, έχει έρθει στην Ελλάδα, έχει αγωνιστεί στην OPAP Arena. Αυτομάτως, κερδίζει πόντους.

-Δεύτερον, είναι ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαίες παραστάσεις. Παίζει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Premier League και αποτελεί τον βασικό, δεξιό μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

-Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το αγγλικό ποδόσφαιρο. Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, εκεί «γαλουχήθηκε». «Διαβάζει» εξαιρετικά το παιχνίδι, έχει ένταση και δύναμη στον τρόπο που αρέσκεται να παίζει, καλά ανεβάσματα και είναι συνεπέστατος αμυντικά.

-Βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία. Είναι 30 ετών και πραγματοποιεί πάντα «γεμάτες» σεζόν. Έχει καταγράψει περισσότερες από 200 συμμετοχές με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και δεν υπάρχει αγωνιστική περίοδος, σε επίπεδο πρωταθλήματος, που να έχει αγωνιστεί σε λιγότερα από 25 παιχνίδια.

-Έχει αντιμετωπίσει τους κορυφαίους και έχει εμπειρία στο top επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Τζακ Γκρίλις είναι ο δεύτερος κατά σειρά ποδοσφαιριστής, μετά τον Τζέικ Μπίντγουελ, που έχει βρεθεί για τουλάχιστον εννέα φορές στον δρόμο του. Και μάλιστα με τρεις διαφορετικές ομάδες, σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Συνεπώς, ξέρει από «δύσκολους» αντιπάλους, μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει «μεγάλο ματς» και… ντέρμπι.

Υπάρχει λόγος να απορρίψει ο Τζορτζ Μπάλντοκ το ενδεχόμενο μεταγραφής στην ΑΕΚ και την Ελλάδα; Οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν δεδομένα στο Europa League, ενδεχομένως θα συμμετάσχουν στο Champions League και ο Έλληνας μπακ θα πάρει τουλάχιστον έξι ματς σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Και όμως, υπάρχει. Και ονομάζεται… Premier League. Μοιάζει υπέρ-αρκετός ως λόγος ώστε να μη θέλει να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Τουλάχιστον προς το παρόν, από τη στιγμή που εκκρεμεί μία πενταετία ακόμη, ώσπου να συμπληρώσει τα 35 του έτη.

Δημήτρης Μανάκος