Τώρα στο 90’+4’, πριν έναν χρόνο στο… 90’+8’: Η Λίβερπουλ προκαλεί πόνο στη Νιούκαστλ στο φινάλε! (vid)

Ο Ντάργουιν Νούνιες και τα δυο του τέρματα στα τελευταία λεπτά της Κυριακάτικης αναμέτρησης στο St. James’ Park, ξύπνησε στη Νιούκαστλ τις μνήμες από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, όταν και τότε, τον Αύγουστο, η Λίβερπουλ είχε πάρει όλους τους βαθμούς στην εκπνοή, στο ματς του «Άνφιλντ»!  



Τώρα στο 90’+4’, πριν έναν χρόνο στο… 90’+8’: Η Λίβερπουλ προκαλεί πόνο στη Νιούκαστλ στο φινάλε! (vid)

Οι «κόκκινοι» κατάφεραν να γυρίσουν υπέρ τους ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει χαθεί παντελώς, πολύ γρήγορα και με πολύ οδυνηρό τρόπο μετά την αποβολή του Βέρτζιλ Φαν Ντάικ στο 28ο λεπτό. Οι «καρακάξες» έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ο Άλισον έκανε ό,τι μπορούσε για να μην ανέβει ο δείκτης του σκορ (στο 1-0 για την Νιούκαστλ) και τα τελευταία 15 λεπτά του ματς ήταν τέτοια που σημείωσαν μια από τις πιο εντυπωσιακές ανατροπές για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Ντάργουιν Νούνιες σκόραρε δις, την δεύτερη φορά το έκανε στο 90’+4’ και κάπως έτσι η Λίβερπουλ έφυγε από το Νιούκαστλ με όλους τους βαθμούς (2-1).

Κάτι αντίστοιχο, ξανά με ανατροπή και με την «πληγή» ν’ ανοίγει διάπλατα για το σύνολο του Χάου στο… 90’ + 8’, είχε σημειωθεί στα τέλη του Αυγούστου 2022, στην έναρξη της περσινής σεζόν. Ο Ίσακ είχε βάλει μπροστά τους φιλοξενούμενους στο «Άνφιλντ», ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είχε ισοφαρίσει στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και ο Φάμπιο Καρβάλιο είχε ολοκληρώσει το come-back!

Και μάλιστα, ο νεαρός το είχε κάνει με τρομερό τρόπο, πετυχαίνοντας όπως – όπως το βολέ δίπλα από το δοκάρι για να εκμεταλλευτεί την σύγχυση που επικρατούσε στην άμυνα της Νιούκαστλ και να γράψει το τελικό 2-1!

Κώστας Ζάλιαρης